Tema: Nordeuropa

Kommunalarbejderforbundet skal arbejde for en 30-timers uge indført gennem en politisk beslutning. Det står klart, efter at medlemmerne stemte imod forbundsledelsens anbefaling på andendagen af kongressen, som fandt sted fra 31. maj til 3. juni.


19.
juni
2022
Læst: 139 gange.

Grafiske tillidsfolk i HK undrer sig over manglende interesse fra FH. For kan den danske model blive ved med at overleve faldende organisationsprocenter?


5.
maj
2022
Læst: 279 gange.

Modstanderen er skovbrugsgiganten UPM, og det handler om den grundlæggende ret til kollektive forhandlinger. UPM er et eksempel på en virksomhed, ”der ikke længere anskuer deres forretning og virkelighed gennem nationalstaten, de har ikke samme interesse i de store socialdemokratiske kompromisser mellem arbejde og kapital”.


22.
marts
2022
Læst: 611 gange.

Venstrepartiets ledelse kæmper med opgaven at undgå to positioner. Den ene som Socialdemokraternes ”dørmåtte” og den anden som velmenende, men virkelighedsfjerne idealister.


18.
februar
2022
Læst: 362 gange.

Arbejdsgiverne i teknologi- og skovbrug/papirindustrien i Finland meddelte i marts 2021, at de ikke længere vil indgå kollektive overenskomstaftaler med fagbevægelsen! Fremover skal man forhandle arbejdstid, løn, ferie og barsel på hver enkelt virksomhed. Hvordan kunne det komme dertil? Og kunne det ske Danmark?


3.
december
2021
Læst: 893 gange.

Under Nordisk Rebellions aktionsuge den 21.-29. august blev 129 anholdt for at protestere mod den norske olieudvinding. Retssagerne er i gang, og én af de tiltalte er Jacob Oscarson. Her er hans forsvarstale den 22. september i Oslo.


6.
oktober
2021
Læst: 900 gange.

Paris’ socialistiske borgmester, Anne Hidalgo, har opbakning blandt borgerne til at erobre det offentlige rum fra bilerne og give borgerne en renere, sikrere og sjovere by. Nu går hun efter at blive landets næste præsident.


30.
september
2021
Læst: 587 gange.

Rødt går fra et enkelt til otte mandater i det nye norske Storting og bliver en styrket kritisk stemme til venstre for den ny regering anført af Arbeiderpartiet – som fik det næstdårligste valg nogensinde.


16.
september
2021
Læst: 502 gange.

Europæiske intellektuelle omskrev i årene efter 1945 nazismen til den mere acceptable højrenationalisme, der siden blev til nutidens etnopluralisme. Central i processen var Malmö-bevægelsen og dens leder, Per Engdahl – og IKEA, der gav “iværksætterstøtte.”


3.
maj
2021
Læst: 927 gange.

Finlands socialdemokratiske statsminister Sanna Marin går efter en 6 timers arbejdsdag uden løntab, så finnerne kan få mere fritid og en mere retfærdig fordeling af arbejdsmængden. Når pandemien tvinger os til at nytænke, hvordan vi organiserer arbejdslivet, bør vi tage arbejderbevægelsens historiske krav om kortere arbejdstid op igen.


27.
september
2020
Læst: 2014 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php