Tema: Nordeuropa

Vi bringer her sidste uges leder i den svenske ugeavis Internationalen, som blev indledt med disse tre overskrifter: Nordisk militæralliance i dag ingen modvægt til NATO – Bevæbning og værnepligt er ikke nationalt forsvar – Ned med våbnene, burde være venstrefløjens opråb i dag.


16.
marts
2023
Læst: 135 gange.

Tiden er kommet til grundig eftertanke. Modstanden må samles. Hold op med at vende det blinde øje til klimakrise og krigstrussel.


22.
september
2022
Læst: 609 gange.

Der skal afholdes valg til den svenske Riksdag i efteråret. Mange medlemmer i Socialistisk Politik (den svenske sektion af 4. Internationale) er også medlemmer af Vänsterpartiet og skal nu for første gang deltage i V´s valgkamp.


6.
august
2022
Læst: 750 gange.

Kommunalarbejderforbundet skal arbejde for en 30-timers uge indført gennem en politisk beslutning. Det står klart, efter at medlemmerne stemte imod forbundsledelsens anbefaling på andendagen af kongressen, som fandt sted fra 31. maj til 3. juni.


19.
juni
2022
Læst: 580 gange.

Grafiske tillidsfolk i HK undrer sig over manglende interesse fra FH. For kan den danske model blive ved med at overleve faldende organisationsprocenter?


5.
maj
2022
Læst: 435 gange.

Modstanderen er skovbrugsgiganten UPM, og det handler om den grundlæggende ret til kollektive forhandlinger. UPM er et eksempel på en virksomhed, ”der ikke længere anskuer deres forretning og virkelighed gennem nationalstaten, de har ikke samme interesse i de store socialdemokratiske kompromisser mellem arbejde og kapital”.


22.
marts
2022
Læst: 978 gange.

Venstrepartiets ledelse kæmper med opgaven at undgå to positioner. Den ene som Socialdemokraternes ”dørmåtte” og den anden som velmenende, men virkelighedsfjerne idealister.


18.
februar
2022
Læst: 505 gange.

Arbejdsgiverne i teknologi- og skovbrug/papirindustrien i Finland meddelte i marts 2021, at de ikke længere vil indgå kollektive overenskomstaftaler med fagbevægelsen! Fremover skal man forhandle arbejdstid, løn, ferie og barsel på hver enkelt virksomhed. Hvordan kunne det komme dertil? Og kunne det ske Danmark?


3.
december
2021
Læst: 1300 gange.

Under Nordisk Rebellions aktionsuge den 21.-29. august blev 129 anholdt for at protestere mod den norske olieudvinding. Retssagerne er i gang, og én af de tiltalte er Jacob Oscarson. Her er hans forsvarstale den 22. september i Oslo.


6.
oktober
2021
Læst: 1037 gange.

Paris’ socialistiske borgmester, Anne Hidalgo, har opbakning blandt borgerne til at erobre det offentlige rum fra bilerne og give borgerne en renere, sikrere og sjovere by. Nu går hun efter at blive landets næste præsident.


30.
september
2021
Læst: 741 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php