Tema: Klima

Bhaskar Sunkara, redaktør af magasinet Jacobin, skrev for nylig I en artikel I Guardian, at “hvis vi vil bekæmpe klimakrisen, må vi tage atomkraft til os.” Han priste atomkraft som ren og sikker og mente, at modstandere af atomkraft enten er grebet af paranoia … forankret I forestillinger fra den kolde krig” eller henholder sig til “forældede informationer.” Jeg er helt og aldeles uenig.


7.
juli
2021
Læst: 383 gange.

Elbiler er ikke den nemme løsning på klimakrisen af den simple grund, at de komponenter, der er nødvendige for at bygge dem (specielt batterierne), medfører nogle ekstraordinært ressourcekrævende fremstillingsprocesser.


25.
juni
2021
Læst: 622 gange.

I søndags var jeg en del af en fantastisk og opløftende demonstration. Det var demonstrationen for Lærkesletten på Amager Fælled og Stejlepladsen i Sydhavnen. Den opviste den kreativitet, som de så sørgeligt mangler på rådhuset.


21.
maj
2021
Læst: 766 gange.

Så kom regeringens oplæg til en aftale om trafikinvesteringer. De vil investere milliarder i forbedringer af jernbanenettet. Der skal også investeres i nogle buslinjer i hovedstaden. Og der skal skabes bedre forhold for cyklister. Alt sammen til gavn for klimaet og folkesundheden. Det ku’ vær’ så godt, hvis ikke… Ja, hvis ikke lige resten af udspillet var plastret til med motorvej, så den samlede klimaeffekt er et helt katastrofalt nul.


7.
maj
2021
Læst: 887 gange.

Over 160 organisationer fra hele verden har tilsluttet sig Glasgow-aftalen, som har til formål at tage initiativet tilbage fra regeringer og internationale institutioner og skabe et alternativt forum for handling og samarbejde i bevægelsen for klimamæssig retfærdighed.


2.
maj
2021
Læst: 511 gange.

Fjerde Internationales ledelse vedtog denne resolution om klimamobiliseringen frem mod COP26 på sit møde 24. februar 2021.


24.
april
2021
Læst: 444 gange.

Snart indkalder regeringen til forhandlinger om trafikinvesteringer i de næste ti år. Forvent ikke noget epokegørende nyt eller noget, der reducerer trafikkens miljøbelastninger. Der skal indgås et bredt forlig, og det kan kun betyde én ting: mere af det samme.


22.
april
2021
Læst: 601 gange.

Med 47 milliarder kr. til nye vejprojekter er regeringens ”udspil til fremtidens transport” slet og ret et angreb på fremtiden.


15.
april
2021
Læst: 482 gange.

Fjerde Internationales Internationale Komite vedtog på sit møde i februar denne udtalelse om fremtidens transportsystem. Udtalelsen slår til lyd for en total omlægning af hele transportsystemet – ikke kun for at bekæmpe klimaforandringerne, men også af hensyn til sundhed, naturressourcer og et bedre byliv.


6.
april
2021
Læst: 676 gange.

”Grøn vækst” er et mantra for socialdemokraterne såvel som højrefløjen, men modsiges i stigende grad af forskere. Klima- og natursammenbrud kan ikke afværges uden at gøre op med vækstøkonomien.


4.
april
2021
Læst: 832 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php