Tema: Klima

Da min datter var mindre, sad hun ofte foran fjernsynet og så den samme film “Ludo” igen og igen. Det var vel en del af at få indblik i, hvad normal opførsel er. En enkelt episode er blevet en tilbagevendende del af familiens stående repertoire.


27.
oktober
2022
Læst: 696 gange.

Grønne bevægelser vil sætte klimaet øverst på valgets dagsorden. ”Bed om klimahandling – her og nu” er overskriften på deres kampagne. En kampagne, som fortjener al mulig opbakning – ikke mindst massiv mobilisering til de landsdækkende klimamarcher søndag den 30. oktober.


20.
oktober
2022
Læst: 633 gange.

Den senere tids voldsomme oversvømmelser i Pakistan retter atter søgelyset mod det globale Syd, der er nogle af de første ofre for de rige landes letsindige-kyniske omgang med natur og miljø.


7.
oktober
2022
Læst: 237 gange.

Erfarne klimaaktivister fra bevægelsen Fæld Klimafælden arrangerer klimalejr i Aarhus den 2.-6. september. Klimalejren vil ligge i forlængelse af en lang tradition af internationale klimalejre såsom Ende Gelände, Free the Soil og Folk Mot Fossilgas.


25.
august
2022
Læst: 602 gange.

50 års miljøkamp, grundigt beskrevet i en ny bog af journalisten Jørgen Steen Nielsen. Moralen er, at kun en aktiv indsats sammen med andre kan overvinde de enorme klima- og miljøudfordringer, vi står overfor.


25.
juli
2022
Læst: 505 gange.

Putins angreb på Ukraine har presset regeringen til at sætte skub i fjernvarme og vedvarende energi. Men hvor skal ressourcerne tages fra? Vi får ikke en grøn omstilling i tide uden demokratisk planlægning og begrænsning af ressourceforbruget på andre områder.


4.
maj
2022
Læst: 570 gange.

80 procent af verdens CO2-budget er nu opbrugt, hvis klimakatastrofen skal begrænses ved at holde temperaturstigningen på 1,5 grader. Det er den alarmerende konstatering, der lægger fundamentet til FN’s seneste klimarapport, som ellers forsøger at tale mulighederne for stadig at fastholde denne målsætning op. Men kendsgerningen er ifølge rapporten også, at verdens samlede årlige CO2-udledning stadigvæk er – stigende!


7.
april
2022
Læst: 911 gange.

Vi må forbinde modstanden mod regeringernes ignorering af den globale opvarmning, mod Ruslands imperialistiske krig (og alle andre krige) og mod den militaristiske oprustningskapløb. Alternativet er enkelt og brutalt. Det gælder det hele: livet eller kapitalen!


31.
marts
2022
Læst: 701 gange.

Atomkraft er, sammenlignet med fossile brændsler, end ikke det mindste onde. Atomkraft vil redde kapitalen og har potentialet til at kunne udrydde al organisk liv på planeten.


30.
januar
2022
Læst: 1468 gange.

Den portugisiske klimaaktivist João Camargo skriver, at hvis vi bliver ved med at opføre os, som om der ikke var erklæret krig mod planeten og menneskeheden, så er det det samme som allerede at erkende nederlaget. “Hvis vi fortsætter med at spille deres spil, er sammenbruddet garanteret. Tiden er kommet til at vende op og ned på det hele.”


4.
januar
2022
Læst: 891 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php