Tema: Klima

Klimatopmødet COP28 i Dubai fra den 30. november til den 12. december tegner til at blive en absurd forestilling. Mens politikerne fedter med formuleringerne, er den fossile kapital i fuld gang med at udvide butikken.


30.
november
2023
Læst: 141 gange.

I dag startede retssagen mod Transportministeriet og udviklingsselskabet By & Havn, som Klimabevægelsen har anlagt med krav om, at projektet sættes på pause på grund af utilstrækkelige miljøvurderinger. Vi bringer her den tale, som Kim Hjerrild holdt på vegne af Byen for Borgerne foran Østre Landsret. Han er tidligere medlem af Borgerrepræsentationen for Alternativet.


22.
november
2023
Læst: 247 gange.

19 grønne organisationer har sendt et fælles opråb til regeringen om at bevare Biodiversitetsrådet. Rådets opgave er at holde skiftende regeringer og Folketinget på rette kurs med stærk faglig rådgivning, og det blev bredt anerkendt som et vigtigt skridt i kampen for at bevare og fremme naturen i Danmark. Men regeringen har ikke afsat midler til Biodiversitetsrådet efter 2024 på den seneste finanslov, og dermed sår de tvivl om rådets fremtid.


22.
november
2023
Læst: 149 gange.

Klimakrisen er et af vor tids vigtigste spørgsmål, og dens konsekvenser kan komme til at overskygge alle andre kriser, der truer vores samfund. Den kan ikke længere betragtes som blot en række af negative begivenheder, der vil ske i fremtiden, hvis vi ikke ændrer den måde, vi producerer varer og tjenesteydelser på og lever på. Den er allerede en realitet; krisen er over os, og listen over de katastrofer, den forårsager, er lang og velkendt.


1.
november
2023
Læst: 225 gange.

En ny kalender er klar til næste år – Den Nøgne Sandhed – kalender for 2024 – udgivet af Bedsteforældrenes Klimaaktion. Nøgenhed på to måder: Afklædte bedsteforældre fysisk, og om den alvorlige situation for klodens klima- og biodiversitet – altså den nøgne sandhed.


26.
oktober
2023
Læst: 483 gange.

I diskussionen om degrowth er det blevet nævnt, at vi er nødt til at forlade Karl Marx’ idé om, at socialismen ville føre til en udvikling af produktivkræfterne, fordi klimakrisen gør det nødvendigt at bremse væksten. Det skyldes efter min mening en sammenblanding af begreberne økonomisk vækst og udvikling af produktivkræfterne.


19.
oktober
2023
Læst: 212 gange.

Der har været et opsving i interessen for modvækst – et strategisk alternativ til klimakatastrofen, der har været diskuteret et stykke tid – og ikke kun på den yderste venstrefløj. Den oplever for øjeblikket en renæssance, med den globale temperaturs ubønhørlige vækst og den klimakatastrofe, der følger af den, som det vigtigste incitament.


26.
september
2023
Læst: 241 gange.

Det største problem i polariseringen mellem økomodernister og fortalere for modvækst er måske, at det stiller sig i vejen for frugtbare diskussioner om klassekamp.


22.
september
2023
Læst: 364 gange.

Hvor mange mennesker dør på grund af klimaforandringerne? Hvordan forårsager klimaforandringer død, og hvad er nogle af fortielserne, vildledningerne og forvirringerne omkring fossile brændstoffer, klimaforandringer og dødelighed?


21.
september
2023
Læst: 221 gange.

Den 20. september arrangerer Amager Fælleds Venner og en hel stribe folkelige organisationer en ”folkering” for at markere modstanden mod byggeriet på fælleden. Det er en kamp, som mange andre har interesse i udfaldet af. Modstanden har hidtil været omfattende, men i de seneste par år ret passiv. Derfor er det nu, du bør dukke op!


15.
september
2023
Læst: 635 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php