Tema: Klima

Regeringen sætter tempoet ned i den grønne omstilling. Det må det ikke gå for stærkt, for det vil blive for dyrt, og befolkningen vil ikke være med. Nu nedtones kravene til landbrugs- og fødevaresektoren – inden klimaforhandlingerne er gået i gang.


9.
oktober
2020
Læst: 448 gange.

Området syd for Sahara i Afrika er blandt de regioner i verden, som står over for det største antal af økologiske trusler. Klimaforkæmper Greta Thunberg appellerede den 10. september indtrængende til verdens ledere for at få dem til at tage hensyn til verdens fattigste, inden der træffes beslutninger om klimapolitik.


30.
september
2020
Læst: 283 gange.

Denne bog, Derek Wall’s 2020 Climate Strike: The Practical Politics of the Climate Crisis, fangede mig fra den første side, med dette velvalgte citat fra 2019 fra Kali Akono: Vi er kommet til midnatstimen, og det er øko-socialisme eller døden”.


21.
september
2020
Læst: 279 gange.

Efter finanslovsforslaget og Mette Frederiksens seneste udmeldinger er regeringen på kollisionskurs med klimabevægelsen. Undergraver regeringen bevidst de vedtagne klimamål?


14.
september
2020
Læst: 521 gange.

Modstandere af udvinding af fossile brændstoffer har netop vundet en vigtig sejr. De to sidste af 15 projekter er blevet opgivet efter pres fra befolkningen.


8.
september
2020
Læst: 305 gange.

Næste lørdag, den 5. september, er der igen “Folkets Klimamarch” i en lang række byer. Og der er mere end nogen sinde brug for at mange møder op og kræver øjeblikkelig handling. Udviklingen af klimaforandringerne viser sig at gå endnu hurtigere end frygtet. Og overskriften for regeringens indsats på klimafeltet indtil nu er desværre: “For lidt, for langsomt og forkert”.


1.
september
2020
Læst: 570 gange.

Kampen mellem pengestærke investorer, der plastrer storbyerne til med klimafjendtligt prestigebyggeri, og byens borgere, der vil have sunde, velfungerende byer, er i fuld gang. Vinder investorerne, så risikerer fremtidens byer at blive ubeboelige på grund af varme.


24.
august
2020
Læst: 455 gange.

Aktivister kæmper mod anlæg af 230 km gasledning gennem Danmark til Polen. Politikerne vender det døve øre til.


23.
august
2020
Læst: 751 gange.

Fra den 26. til den 28. juni blev der afholdt en Økosocialistisk Konference for Klimaretfærdighed. Aktivister fra hele verden deltog i en online-diskussion om en radikal og antikapitalistisk systemændring. Den afsluttende resolution er det kollektive produkt af denne diskussion.
(Red.)


7.
juli
2020
Læst: 589 gange.

Gennem flere årtier sendte Europas store økonomier deres problemer med forurening ud af verdensdelen, ved bogstaveligt at afskibe deres affald til Kina. Da Beijing forbød denne giftige handel i 2018, burde det have fungeret som en brat opvågning – men i stedet er de store forurenere begyndt at sende affaldet til lande inden for EU, hvor lønningerne er lave og reguleringerne få.


2.
juli
2020
Læst: 812 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php