Tema: Klima

content-picture.php

Dansk Folkepartis romantiske naturopfattelse bristede ved junivalget. For mange DF-vælgere blev miljø og klima andet og mere end kronhjorten ved skovsøen. Er det troværdigt, at et parti, der har være klimaskeptisk i årtier, med ét bliver klimaets bedste støtte?


2.
oktober
2019
Læst: 46 gange.
content-picture.php

Hvis vi skal undgå klimaforandringer, må vi ændre systemet. Vores håb består i det, der har forandret sig – den globale mobilisering med de unge i spidsen.


1.
oktober
2019
Læst: 49 gange.
content-picture.php

Englands vej ud af EU er brolagt med løfter om en bedre fremtid. Når det gælder miljø, klima, fødevarer, kemikalier, luft og vand, så tyder meget på, at det vil gå modsat.


21.
september
2019
Læst: 35 gange.
content-picture.php

Menneskeheden står aktuelt overfor en række dybe og udfordrende kriser: økonomisk, socialt, politisk, fødevaremæssigt – og klimaforandringerne, som udgør truslen mod selve eksistensen af millioner af mennesker.


21.
september
2019
Læst: 95 gange.
content-picture.php

Vi har i denne uge valgt som ugekommentar at bringe en udtalelse om brandene i Amazonas fra de 14 brasilianske organisationer i “La Via Campesina”. La Via Campesina er en global social bevægelse, som forener 148 organisationer for småbønder, landarbejdere og oprindelige folk verden over.


16.
september
2019
Læst: 68 gange.
content-picture.php

Boligejerne forgyldes med penge, de låner af sig selv. Det skaber jobs, omsætning og bidrager yderligere til et ringere globalt miljø. En regering, der tager miljøet alvorligt, ville fx stille krav om, at pengene bindes i tiltag, der forbedrer boligens energiforbrug.


28.
august
2019
Læst: 55 gange.
content-picture.php

“En ny regering skal føre en bæredygtig politik, hvor Danmark igen tager lederskab for den grønne omstilling, hæver ambitionerne for klima, miljø og natur markant, og som sikrer, at Danmark lever op til Paris-aftalen.”


26.
august
2019
Læst: 64 gange.
content-picture.php

I takt med at jordens ressourcer udtømmes, og i takt med at højrepopulistiske, korrupte regeringer, der afregulerer miljøbestemmelser og naturbeskyttelse, kommer til magten, er det blevet mere farligt at være miljøaktivist.


13.
august
2019
Læst: 111 gange.
content-picture.php

De sorte penge, der ender i skattely, skal yngle, så der kan tjenes endnu mere. Hvordan? Forskere har fundet frem til, at en del af pengene investeres i miljø- og klimaskadelig kvæg- og soyaproduktion i Amazonas, samt i ulovligt trawlfiskeri ved Vestafrika – og at Vestens forbrugere nyder godt af det.


27.
juli
2019
Læst: 215 gange.
content-picture.php

Det næsten utænkelige skete: Et grønt-rødt arbejdsgrundlag for en ny regering, der placerer indsatsen mod klimaforandringerne øverst. Det varsler godt, men kan det overleve den socialdemokratiske tradition: at sige/skrive ét, og siden gøre noget helt andet?


1.
juli
2019
Læst: 230 gange.
category.php