Tema: Klima

Den overraskende succes for online-mobiliseringen “From the Ground Up” den 12-16. november rejser nye udfordringer og giver klimabevægelsen et nyt ansvar.


7.
december
2020
Læst: 350 gange.

Regeringens grønne skattereform er pyntegrønt. Reelt er der blot tale om mindre afgifts-ændringer – som erhvervslivet kompenseres for. Ingen krav om miljøvenlige investeringer, kun venlige henstillinger.


29.
november
2020
Læst: 468 gange.

Økosocialismen og minusvækst-bevægelsen er blandt de vigtigste strømninger på den økologiske venstrefløj. Økosocialister er enige i, at det er nødvendigt at indskrænke produktionen og forbruget markant for at undgå et økologisk sammenbrud. Men de forholder sig kritisk til minusvækst-teorierne.


31.
oktober
2020
Læst: 386 gange.

Regeringen sætter tempoet ned i den grønne omstilling. Det må det ikke gå for stærkt, for det vil blive for dyrt, og befolkningen vil ikke være med. Nu nedtones kravene til landbrugs- og fødevaresektoren – inden klimaforhandlingerne er gået i gang.


9.
oktober
2020
Læst: 650 gange.

Området syd for Sahara i Afrika er blandt de regioner i verden, som står over for det største antal af økologiske trusler. Klimaforkæmper Greta Thunberg appellerede den 10. september indtrængende til verdens ledere for at få dem til at tage hensyn til verdens fattigste, inden der træffes beslutninger om klimapolitik.


30.
september
2020
Læst: 419 gange.

Denne bog, Derek Wall’s 2020 Climate Strike: The Practical Politics of the Climate Crisis, fangede mig fra den første side, med dette velvalgte citat fra 2019 fra Kali Akono: Vi er kommet til midnatstimen, og det er øko-socialisme eller døden”.


21.
september
2020
Læst: 415 gange.

Efter finanslovsforslaget og Mette Frederiksens seneste udmeldinger er regeringen på kollisionskurs med klimabevægelsen. Undergraver regeringen bevidst de vedtagne klimamål?


14.
september
2020
Læst: 671 gange.

Modstandere af udvinding af fossile brændstoffer har netop vundet en vigtig sejr. De to sidste af 15 projekter er blevet opgivet efter pres fra befolkningen.


8.
september
2020
Læst: 371 gange.

Næste lørdag, den 5. september, er der igen “Folkets Klimamarch” i en lang række byer. Og der er mere end nogen sinde brug for at mange møder op og kræver øjeblikkelig handling. Udviklingen af klimaforandringerne viser sig at gå endnu hurtigere end frygtet. Og overskriften for regeringens indsats på klimafeltet indtil nu er desværre: “For lidt, for langsomt og forkert”.


1.
september
2020
Læst: 771 gange.

Kampen mellem pengestærke investorer, der plastrer storbyerne til med klimafjendtligt prestigebyggeri, og byens borgere, der vil have sunde, velfungerende byer, er i fuld gang. Vinder investorerne, så risikerer fremtidens byer at blive ubeboelige på grund af varme.


24.
august
2020
Læst: 576 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php