Tema: Klima

Putins angreb på Ukraine har presset regeringen til at sætte skub i fjernvarme og vedvarende energi. Men hvor skal ressourcerne tages fra? Vi får ikke en grøn omstilling i tide uden demokratisk planlægning og begrænsning af ressourceforbruget på andre områder.


4.
maj
2022
Læst: 200 gange.

80 procent af verdens CO2-budget er nu opbrugt, hvis klimakatastrofen skal begrænses ved at holde temperaturstigningen på 1,5 grader. Det er den alarmerende konstatering, der lægger fundamentet til FN’s seneste klimarapport, som ellers forsøger at tale mulighederne for stadig at fastholde denne målsætning op. Men kendsgerningen er ifølge rapporten også, at verdens samlede årlige CO2-udledning stadigvæk er – stigende!


7.
april
2022
Læst: 431 gange.

Vi må forbinde modstanden mod regeringernes ignorering af den globale opvarmning, mod Ruslands imperialistiske krig (og alle andre krige) og mod den militaristiske oprustningskapløb. Alternativet er enkelt og brutalt. Det gælder det hele: livet eller kapitalen!


31.
marts
2022
Læst: 437 gange.

Atomkraft er, sammenlignet med fossile brændsler, end ikke det mindste onde. Atomkraft vil redde kapitalen og har potentialet til at kunne udrydde al organisk liv på planeten.


30.
januar
2022
Læst: 1080 gange.

Den portugisiske klimaaktivist João Camargo skriver, at hvis vi bliver ved med at opføre os, som om der ikke var erklæret krig mod planeten og menneskeheden, så er det det samme som allerede at erkende nederlaget. “Hvis vi fortsætter med at spille deres spil, er sammenbruddet garanteret. Tiden er kommet til at vende op og ned på det hele.”


4.
januar
2022
Læst: 689 gange.

Rekorder for opvarmning og for ekstremt vejr bliver overgået igen og igen. Efterhånden må det stå klart, at for kapitalen er der ingen grænser. Ingen videnskabelig advarsel eller frygtelig katastrofe kan føre til et politisk gennembrud. Hverken ukontrollable brande, frygtelig tørke eller store oversvømmelser vil få regeringer og selskaber til at ændre kurs! At fortsætte som hidtil betyder udslettelse. Og alligevel bliver de ved: mere fossilt brændstof og færre træer, mere forurening og færre arter.


31.
december
2021
Læst: 503 gange.

Enhedslisten gik den 4. december med i en ”grøn delaftale” om finansloven sammen med SF, RV, Alternativet og Kristendemokraterne, hvor der bliver sat mere end 15 gange så mange penge af til fangst og lagring af CO2 som til udvikling og udbygning af vedvarende energi. Og det er kun begyndelsen til en kæmpesatsning, der vil hælde tocifrede milliardbeløb i CO2-fangst.


15.
december
2021
Læst: 1309 gange.

Det følgende Fagforeningsprogram for en offentligt styret energifremtid med lav CO2-udledning (”Programmet”) er resultatet af arbejdet i en fagforenings-taskforce, der bestod af mere end 30 fagforbund. Med fokus primært på energisektoren er det et forsøg på at samle den internationale fagbevægelse bag en ambitiøs politisk indsats for at gennemføre en grundlæggende forandring i klima- og energipolitikken.


3.
december
2021
Læst: 560 gange.

Mens isen smelter, forværres de sikkerhedspolitiske spændinger i Arktis. Den øgede militære tilstedeværelse skader miljøet og truer iniut-befolkningen. Militæret er som vanligt ligeglad og lader civilsamfundet om at rydde op.


1.
december
2021
Læst: 513 gange.

SAP’s Landsmøde vedtog den 28. november 2021 denne udtalelse.


28.
november
2021
Læst: 230 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php