Tema: Klima

Landbruget er med mere end 1/5 af klimagasudledningen et af de allervigtigste områder at sætte ind på, hvis Danmark skal levere sit rimelige bidrag til at holde temperaturstigningen på de 1,5 grader. Derfor er det helt ude i hampen, at landbrugsaftalens reduktioner stort set er fugle på taget, der først skal snakkes videre om efter næste valg.


15.
oktober
2021
Læst: 267 gange.

Konsensus er vigtig. Derfor skal flest mulige med i regeringens store aftaler. Læren af coronaen er, at “vi alle” skal samles om store påtrængende opgaver. Dagen før Folketingets åbning indgik alle partier omsider en landbrugsaftale.


8.
oktober
2021
Læst: 515 gange.

Under Nordisk Rebellions aktionsuge den 21.-29. august blev 129 anholdt for at protestere mod den norske olieudvinding. Retssagerne er i gang, og én af de tiltalte er Jacob Oscarson. Her er hans forsvarstale den 22. september i Oslo.


6.
oktober
2021
Læst: 416 gange.

Regeringens nye klimaudspil består af alt for langsomme forhandlinger og fugle på taget – og er helt uden de forslag til omgående reduktioner i CO2-udledningen, der er tvingende behov for. Det ville se rigtig sort ud for det danske klimabidrag, hvis ikke det var fordi klimabevægelsen er ved at vågne af corona-dvalen!


1.
oktober
2021
Læst: 409 gange.

Mere end nogensinde er der brug for Greenpeace. På 50 år har organisationen opnået imponerende resultater. Men klodens klima- og miljøtilstand forringes hastigt, så der er fast arbejde for Greenpeace og de andre grønne organisationer i de næste mange årtier.


22.
september
2021
Læst: 492 gange.

Til trods for vores eventyr i rummet, så ved vi, at vi mennesker kun har én jord, vi kan kalde for voes hjem. Vores overlevelse afhænger af alle levende væsener – planters og dyrs – overlevelse.


29.
august
2021
Læst: 415 gange.

Bhaskar Sunkara, redaktør af magasinet Jacobin, skrev for nylig I en artikel I Guardian, at “hvis vi vil bekæmpe klimakrisen, må vi tage atomkraft til os.” Han priste atomkraft som ren og sikker og mente, at modstandere af atomkraft enten er grebet af paranoia … forankret I forestillinger fra den kolde krig” eller henholder sig til “forældede informationer.” Jeg er helt og aldeles uenig.


7.
juli
2021
Læst: 1705 gange.

Elbiler er ikke den nemme løsning på klimakrisen af den simple grund, at de komponenter, der er nødvendige for at bygge dem (specielt batterierne), medfører nogle ekstraordinært ressourcekrævende fremstillingsprocesser.


25.
juni
2021
Læst: 2279 gange.

I søndags var jeg en del af en fantastisk og opløftende demonstration. Det var demonstrationen for Lærkesletten på Amager Fælled og Stejlepladsen i Sydhavnen. Den opviste den kreativitet, som de så sørgeligt mangler på rådhuset.


21.
maj
2021
Læst: 958 gange.

Så kom regeringens oplæg til en aftale om trafikinvesteringer. De vil investere milliarder i forbedringer af jernbanenettet. Der skal også investeres i nogle buslinjer i hovedstaden. Og der skal skabes bedre forhold for cyklister. Alt sammen til gavn for klimaet og folkesundheden. Det ku’ vær’ så godt, hvis ikke… Ja, hvis ikke lige resten af udspillet var plastret til med motorvej, så den samlede klimaeffekt er et helt katastrofalt nul.


7.
maj
2021
Læst: 1259 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php