Tema: Klima

»Når det sidste træ er fældet, den sidste flod forgiftet og den sidste fisk fanget, først da vil I indse, at penge ikke kan spises« (Indiansk ordsprog)


26.
januar
2023
Læst: 538 gange.

I diskussionerne om klima og klimaforandringer møder vi en lang række generelle opfattelser, der bliver gentaget i alle tonelejer tusindvis af gange. Antagelser, som er forkerte og – bevidst eller ej – fører til, at de egentlige problemer ignoreres. Eller til en tro på pseudo-løsninger.


8.
januar
2023
Læst: 386 gange.

Da min datter var mindre, sad hun ofte foran fjernsynet og så den samme film “Ludo” igen og igen. Det var vel en del af at få indblik i, hvad normal opførsel er. En enkelt episode er blevet en tilbagevendende del af familiens stående repertoire.


27.
oktober
2022
Læst: 986 gange.

Grønne bevægelser vil sætte klimaet øverst på valgets dagsorden. ”Bed om klimahandling – her og nu” er overskriften på deres kampagne. En kampagne, som fortjener al mulig opbakning – ikke mindst massiv mobilisering til de landsdækkende klimamarcher søndag den 30. oktober.


20.
oktober
2022
Læst: 1096 gange.

Den senere tids voldsomme oversvømmelser i Pakistan retter atter søgelyset mod det globale Syd, der er nogle af de første ofre for de rige landes letsindige-kyniske omgang med natur og miljø.


7.
oktober
2022
Læst: 364 gange.

Erfarne klimaaktivister fra bevægelsen Fæld Klimafælden arrangerer klimalejr i Aarhus den 2.-6. september. Klimalejren vil ligge i forlængelse af en lang tradition af internationale klimalejre såsom Ende Gelände, Free the Soil og Folk Mot Fossilgas.


25.
august
2022
Læst: 677 gange.

50 års miljøkamp, grundigt beskrevet i en ny bog af journalisten Jørgen Steen Nielsen. Moralen er, at kun en aktiv indsats sammen med andre kan overvinde de enorme klima- og miljøudfordringer, vi står overfor.


25.
juli
2022
Læst: 578 gange.

Putins angreb på Ukraine har presset regeringen til at sætte skub i fjernvarme og vedvarende energi. Men hvor skal ressourcerne tages fra? Vi får ikke en grøn omstilling i tide uden demokratisk planlægning og begrænsning af ressourceforbruget på andre områder.


4.
maj
2022
Læst: 615 gange.

80 procent af verdens CO2-budget er nu opbrugt, hvis klimakatastrofen skal begrænses ved at holde temperaturstigningen på 1,5 grader. Det er den alarmerende konstatering, der lægger fundamentet til FN’s seneste klimarapport, som ellers forsøger at tale mulighederne for stadig at fastholde denne målsætning op. Men kendsgerningen er ifølge rapporten også, at verdens samlede årlige CO2-udledning stadigvæk er – stigende!


7.
april
2022
Læst: 970 gange.

Vi må forbinde modstanden mod regeringernes ignorering af den globale opvarmning, mod Ruslands imperialistiske krig (og alle andre krige) og mod den militaristiske oprustningskapløb. Alternativet er enkelt og brutalt. Det gælder det hele: livet eller kapitalen!


31.
marts
2022
Læst: 816 gange.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
category.php