content-intro.php

Israel har nu spredt massiv død, nød og ødelæggelse i Gazastriben i et halvt år – især på bekostning af den civile befolkning. Det er sket med militær og økonomisk opbakning fra de vestlige imperialistiske lande, heriblandt Danmark og (især) USA. En omfattende solidaritetsbevægelse har formået at skabe et vist internationalt pres på Israel. Men med fortsat helt utilstrækkelig adgang for nødhjælp og nye trusler om angreb på Rafah, hvor 1,3 mio. palæstinensere forsøger at overleve, ser den israelske regering alligevel ud til bare at ville fortsætte det, som den internationale domstol for mere end to måneder siden betegnede som et sandsynligt folkemord. Derfor er det altafgørende med en endnu stærkere solidaritetsbevægelse!


14.
april
2024
Læst: 89 gange.

De seneste dages begivenheder tyder på, at det israelske slutspil er ved at tage form. Netanyahus ekstreme højrefløjsregerings mål begrænser sig ikke til Gaza: Den ønsker at overtage hele Palæstina og begynde en krig med Hezbollah og også med Iran.


15.
april
2024
Læst: 93 gange.

Lørdag den 13. april afholdt Merkur Andelskasse sin årlige generalforsamling. Samtidig hermed blev der afholdt protestdemonstration udenfor DGI Byen i København i protest mod pengeinstituttets investeringer i Israel.


14.
april
2024
Læst: 389 gange.

Tyrkiets kommunalvalg den 31. marts 2024 repræsenterede stik imod alle forudsigelser et ægte politisk jordskred. Den blok, der er knyttet til landets præsident, Recep Tayyip Erdogan, led sit første nederlag siden 2002.


14.
april
2024
Læst: 82 gange.

Moshe Machover er det eneste overlevende fra den gruppe, der dannede den revolutionære antizionistiske organisation Matzpen i Israel. Matzpen påvirkede en generation af både israelske og palæstinensiske modstandere af Israel, og efterlader en vigtig teoretisk arv til socialister i dag.


14.
april
2024
Læst: 127 gange.

Mere end 200 organisationer fra europæiske civilsamfund opfordrer EU til, med øjeblikkelig virkning, at opsige associeringsaftalen med Israel, på baggrund af de krænkelser af menneskerettighederne, som er begået.


12.
april
2024
Læst: 149 gange.

Revolutionære Socialister vil til efteråret skifte navn til Revolutionært Kommunistisk Parti. Tilsyneladende vil det ikke ændre meget ved selvforståelsen som propagandagruppe for marxistiske og trotskistiske grundsynspunkter.


11.
april
2024
Læst: 221 gange.

Enhedslisten vedtog på et møde den 16. februar 2024 sammen med andre partier på den europæiske venstrefløj en fælles platform til valget til Europa-Parlamentet den 9. juni.


10.
april
2024
Læst: 185 gange.
home.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com