content-intro.php

Mens vi venter på, at blækket tørrer på det offentlige overenskomstforlig, og mens vi venter på, at forligsinstitutionen skal sætte et mæglingsforslag til afstemning, er historieskrivningen om OK24 for alvor i gang.


14.
marts
2024
Læst: 386 gange.

Flertallet i Enhedslistens ledelse har siden udbruddet af Gaza-krigen svigtet markant. Det taler for sig selv, at Enhedslistens hovedbestyrelse konsekvent har afvist at bakke op om de massive og historisk store demonstrationer i København.


26.
marts
2024
Læst: 121 gange.

Israels ubeskriveligt dødbringende totalangreb på Gaza er ikke bare en reaktion på, hvad Hamas’ foretog sig 7. oktober sidste år. Årsagerne til konflikten er dybt indgroet i imperialismens historie, og er et biprodukt af det kapitalistiske system, med udbytning og rivalisering som de vigtigste kendetegn.


26.
marts
2024
Læst: 162 gange.

Den israelske regerings krigsforbrydelser vil ingen ende tage, nu med truslen om en nært forestående voldsom optrapning i Sydgaza. Men den danske regering og dens allierede USA vil stadig ikke lægge det fornødne pres på Nethanyahu. Derfor må vi alle øge indsatsen for at skabe en bred mobilisering i befolkningen for kravene om våbenhvile nu, ophævelse af blokaden af Gaza, øjeblikkelig og betingelsesløs frigivelse af alle gidsler og politiske fanger samt forhandlinger om etableringen af en levedygtig palæstinensisk stat.


21.
marts
2024
Læst: 310 gange.

Miljøkrisen omkring Nordic Waste skandaløse håndtering af forurenet jord er langt fra slut. De ledende lokalpolitikere, der har til opgave at kontrollere det privatejede firma, har totalt svigtet ved gennem lemfældige tilsyn at stille sig på firmaets side.


21.
marts
2024
Læst: 120 gange.

4. april er der premiere på forestillingen “Slagmark” på Teater FÅR302 i København. En stærk fortælling om en soldat, der i 1948 er del af en israelsk kommandogruppe, som får til opgave af indtage en palæstinensisk landsby og fordrive dens beboere.


21.
marts
2024
Læst: 158 gange.

Meget tyder på, at det igangværende byggeri på Amager Fælled ikke resulterer i boliger, der er egnede til mennesker. Der er ligeledes meget, der peger på, at byggeprojektet udføres således, at beskyttelsen af truede dyrearter ikke finder sted efter forskrifterne, det gælder blandt andet ræve, lærker og stor vandsalamander.


20.
marts
2024
Læst: 506 gange.

Alt for ofte fortaber brutaliteten ved seksuelle overgreb og voldtægt sig for offentligheden i krigens tåge. At bringe disse overgreb frem i lyset har feminister kæmpet for i årtier. Men emnet kompliceres af det faktum, at anklager om seksuelle overgreb også er blevet brugt som værktøj i krig – og som et (ofte dødeligt) våben for racisme og kolonialisme.


20.
marts
2024
Læst: 180 gange.

SUF tager afstand til Enhedslistens hovedbestyrelses beslutning om ikke at støtte Stop Annekteringens demonstrationer, og anser det som et historisk svigt af Palæstina solidaritetsbevægelsen.


20.
marts
2024
Læst: 142 gange.
home.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com