TILMELD SI NYHEDSBREV

læs mere om: Venstrefløj

22.09.12 | Redaktionen

Tip en ven      |    Print  

Offentlligt møde: Den økonomiske og økologiske krise

Bob Jessop, forfatter og professor i sociologi ved Lancaster University England besøger Danmark og holder oplæg på et offentligt møde i København, onsdag den 26. september kl. 19.30 i Enhedslistens lokaler, Studiestræde 24, 1. sal.

Bob Jessop har et omfattende forfatterskab bag sig og har især beskæftiget sig med staten i de kapitalistiske samfund, samt politisk økonomi og globalisering. På mødet i København vil han tale om ”Den økonomiske og økologiske krise – Socialdemokratiets og venstrefløjens manglende svar”.
Bob Jessop var en af hovedoplægsholderne på European Left's og Transform-netværkets sommeruniversitet i Grækenland. Han er gæsteprofessor på Lunds Universitet i denne måned.
Bob Jessop holder også en gæsteforelæsning på RUC - om formiddagen den 26. september.

Mødet foregår på engelsk.

Arrangør er TransformDanmark.
I samarbejde med Enhedslisten, Oplysningsforbundet Grobund, Tidsskriftet Solidaritet, Socialistisk Information m.fl.

Mere om Bob Jessop:
www.lancs.ac.uk/fass/sociology/profiles/Bob-Jessop/
http://en.wikipedia.org/wiki/Bob_Jessop

 

Tip en ven      |    Print  

SAP'S KOMMENTAR - UGE 26

En ny parlamentarisk taktik for Enhedslisten?

Frem mod valget i 2011 var en af Enhedslistens paroler, at partiet ville ”trække socialdemokraterne til venstre”. På trods af at Enhedslisten fik det bedste valg for venstrefløjen i mange årtier, var det dog svært at se effekten af forsøget på at ”trække” i S. Tvært imod gennemførte Thorning-regeringerne en grundlæggende borgerlig politik, der øgede uligheden, videreførte de borgerlige regeringers økonomiske politik, solgte DONG, angreb lærerne og meget andet. Læs hele kommentaren >>

Iglesias genvalgt på Podemos-kongres

Den spanske venstrefløjs-bevægelse Podemos har afholdt sin anden kongres efter heftige interne uoverensstemmelser og skuffelsen fra det seneste parlamentsvalg. Dave Kellaway fra det britiske Socialist Resistance kommenterer kongressens resultater.

Frankrig efter regionalvalget

Pierre Rousset og Francois, begge fremtrædende ledere af det franske Nye Antikapitalistiske Parti (NPA) tegner et dystert billede af situationen i Frankrig, hvor Front National fik det bedste valgresultat nogensinde, næsten 7 millioner stemmer. Samtidig har nedgangen i kampe og mobiliseringer ændret styrkeforholdene og svækket den yderste venstrefløj, som fik et elendigt valgresultat. Det er afslutningen på en politisk cyklus, skriver de i International Viewpoint.

PKKs ideologiske udvikling

Fra stalinistisk larve til libertær sommerfugl? Er det et udtryk for den ideologiske ændring, som er foregået hos PKK under Öcalans ledelse? Alex de Jong prøver at svare i en længere analyse af den kurdiske frihedsbevægelses historie frem til i dag.

Flest i fængsel

USA har flere mennesker i fængel end noget andet land. Som historien har vist, har venstrefløjen altid spillet en afgørende rolle, når det er lykkedes at vinde en sejr i kampen mod uretfærdighederne i retssystemet. Nu er det tid til at tage denne kamp igen, skriver Heather Ann Thompson i tidsskriftet Against the Current (USA).

Strejke blandt arbejderne i theplantagerne i Vestbengalen

En sammenslutning 23 fagforeninger i Teral, Dooars og Darjeeling havde succes med at strejke for at få hævet minimumlønnen.