TILMELD SI NYHEDSBREV

læs mere om: Venstrefløj

22.09.12 | Redaktionen

Tip en ven      |    Print  

Offentlligt møde: Den økonomiske og økologiske krise

Bob Jessop, forfatter og professor i sociologi ved Lancaster University England besøger Danmark og holder oplæg på et offentligt møde i København, onsdag den 26. september kl. 19.30 i Enhedslistens lokaler, Studiestræde 24, 1. sal.

Bob Jessop har et omfattende forfatterskab bag sig og har især beskæftiget sig med staten i de kapitalistiske samfund, samt politisk økonomi og globalisering. På mødet i København vil han tale om ”Den økonomiske og økologiske krise – Socialdemokratiets og venstrefløjens manglende svar”.
Bob Jessop var en af hovedoplægsholderne på European Left's og Transform-netværkets sommeruniversitet i Grækenland. Han er gæsteprofessor på Lunds Universitet i denne måned.
Bob Jessop holder også en gæsteforelæsning på RUC - om formiddagen den 26. september.

Mødet foregår på engelsk.

Arrangør er TransformDanmark.
I samarbejde med Enhedslisten, Oplysningsforbundet Grobund, Tidsskriftet Solidaritet, Socialistisk Information m.fl.

Mere om Bob Jessop:
www.lancs.ac.uk/fass/sociology/profiles/Bob-Jessop/
http://en.wikipedia.org/wiki/Bob_Jessop

 

Tip en ven      |    Print  

SAP'S KOMMENTAR - UGE 21

Feminisme på International Ungdomslejr

Den 23.-29. juli afholdes den 34. internationale socialistiske ungdomslejr, hvor omkring 500 unge aktivister hvert år samles for at dele erfaringer fra bevægelser og kampe imod udbytning og undertrykkelse. I år afholdes lejren på sydspidsen af det italienske fastland. Og på baggrund af den internationale kvindebevægelse, som specielt i Italien har mobiliseret titusindvis af mennesker både den 25. november 2016 og den 8. marts i år, vil feminisme blive et centralt tema på lejren. Det er en anledning til at lære af erfaringer på tværs af grænser. Og en anledning til at styrke og udvikle de internationale bånd, der er blevet knyttet som en del af bevægelsen. Læs hele kommentaren >>

Iglesias genvalgt på Podemos-kongres

Den spanske venstrefløjs-bevægelse Podemos har afholdt sin anden kongres efter heftige interne uoverensstemmelser og skuffelsen fra det seneste parlamentsvalg. Dave Kellaway fra det britiske Socialist Resistance kommenterer kongressens resultater.

Frankrig efter regionalvalget

Pierre Rousset og Francois, begge fremtrædende ledere af det franske Nye Antikapitalistiske Parti (NPA) tegner et dystert billede af situationen i Frankrig, hvor Front National fik det bedste valgresultat nogensinde, næsten 7 millioner stemmer. Samtidig har nedgangen i kampe og mobiliseringer ændret styrkeforholdene og svækket den yderste venstrefløj, som fik et elendigt valgresultat. Det er afslutningen på en politisk cyklus, skriver de i International Viewpoint.

PKKs ideologiske udvikling

Fra stalinistisk larve til libertær sommerfugl? Er det et udtryk for den ideologiske ændring, som er foregået hos PKK under Öcalans ledelse? Alex de Jong prøver at svare i en længere analyse af den kurdiske frihedsbevægelses historie frem til i dag.

Flest i fængsel

USA har flere mennesker i fængel end noget andet land. Som historien har vist, har venstrefløjen altid spillet en afgørende rolle, når det er lykkedes at vinde en sejr i kampen mod uretfærdighederne i retssystemet. Nu er det tid til at tage denne kamp igen, skriver Heather Ann Thompson i tidsskriftet Against the Current (USA).

Strejke blandt arbejderne i theplantagerne i Vestbengalen

En sammenslutning 23 fagforeninger i Teral, Dooars og Darjeeling havde succes med at strejke for at få hævet minimumlønnen.