Tema: Venezuela

Der har været meget fokus på indsættelsen af Venezuelas forfatningsgivende forsamling (ANC) for nylig. Der har til gengæld stort set ingen opmærksomhed været på den genklang, som indsættelsen har vakt blandt græsrodsorganisationer, eller de mange forslag, der er blevet drøftet lokalt i lyset af mulige forfatningsmæssige forandringer.

Læs mere
27.
august
2017

Mens venzuelanerne går til stemmeurnerne, står landet over for et valg mellem en videreførelse af revolutionen eller en tilbagerulning af den, som bliver presset igennem af eliten.

Læs mere
14.
august
2017

Venezuela afholder valg til en National Grundlovgivende Forsamling den 30.juli 2017. Her er nogle almindelige spørgsmål – med tilhørende svar – der stilles om forsamlingen.

Læs mere
14.
august
2017

Krisen i Venezuela vokser uge for uge. De første ofre er de folkelige klasser, der allerede længe har lidt under sammenbruddet i økonomien, knaphed på varer og livsvigtig medicin, det sorte marked og udbredt korruption.

Læs mere
6.
juni
2017

Den revolutionære socialistiske organisation Marea Socialista, som blev forhindret i at opstille til valget, retter en skarp kritik af chavisterne og opfordrer til et nyt lederskab for den revolutionære proces.

Læs mere
3.
januar
2016

Venezuela er splittet mellem højrefløjens forsøg på destabilisering, grænserne for den bolivariske proces og arbejderklassen og de folkelige bevægelsers mulighed for at fremme det revolutionære projekt. Latinamerika-eksperten Franck Gaudichaud diskuterer udfordringer og modsætninger i Venezuelas vej til socialisme.

Læs mere
7.
juni
2014

Professor Steve Ellner diskuterer, med udgangspunkt i Poulantzas teorier, forholdet mellem staten, den kapitalistiske økonomi og socialismen i Venezuela.

Læs mere
26.
maj
2014

Et Venezuela uden Chavez ved magten vil betyde begyndelsen på en periode med dybtgående ændringer i det politiske lederskab af den bolivarianske revolution. Denne periode kan vare adskillige måneder eller endda år.

Læs mere
9.
marts
2013

Latinamerika-eksperten Iain Bruce analyserer resultatet af det venezuelanske præsidentvalg og udfodringerne for venstrefløjen i Venezuela og resten af Latinamerika.

Læs mere
24.
november
2012

Dene artikel fra Marea Socialista blev oprindeligt skrevet til det argentinske blad Alternativa Socialista. Marea Socialista er en revolutionær strømning i Venezuela, som giver kritisk støtte til den bolivariske regering.

Læs mere
5.
oktober
2012
category.php