Tema: Venezuela

Der har været meget fokus på indsættelsen af Venezuelas forfatningsgivende forsamling (ANC) for nylig. Der har til gengæld stort set ingen opmærksomhed været på den genklang, som indsættelsen har vakt blandt græsrodsorganisationer, eller de mange forslag, der er blevet drøftet lokalt i lyset af mulige forfatningsmæssige forandringer.


27.
august
2017
Læst: 419 gange.

Mens venzuelanerne går til stemmeurnerne, står landet over for et valg mellem en videreførelse af revolutionen eller en tilbagerulning af den, som bliver presset igennem af eliten.


14.
august
2017
Læst: 579 gange.

Venezuela afholder valg til en National Grundlovgivende Forsamling den 30.juli 2017. Her er nogle almindelige spørgsmål – med tilhørende svar – der stilles om forsamlingen.


14.
august
2017
Læst: 400 gange.

Krisen i Venezuela vokser uge for uge. De første ofre er de folkelige klasser, der allerede længe har lidt under sammenbruddet i økonomien, knaphed på varer og livsvigtig medicin, det sorte marked og udbredt korruption.


6.
juni
2017
Læst: 158 gange.

Den revolutionære socialistiske organisation Marea Socialista, som blev forhindret i at opstille til valget, retter en skarp kritik af chavisterne og opfordrer til et nyt lederskab for den revolutionære proces.


3.
januar
2016
Læst: 176 gange.

Venezuela er splittet mellem højrefløjens forsøg på destabilisering, grænserne for den bolivariske proces og arbejderklassen og de folkelige bevægelsers mulighed for at fremme det revolutionære projekt. Latinamerika-eksperten Franck Gaudichaud diskuterer udfordringer og modsætninger i Venezuelas vej til socialisme.


7.
juni
2014
Læst: 153 gange.

Professor Steve Ellner diskuterer, med udgangspunkt i Poulantzas teorier, forholdet mellem staten, den kapitalistiske økonomi og socialismen i Venezuela.


26.
maj
2014
Læst: 151 gange.

Et Venezuela uden Chavez ved magten vil betyde begyndelsen på en periode med dybtgående ændringer i det politiske lederskab af den bolivarianske revolution. Denne periode kan vare adskillige måneder eller endda år.


9.
marts
2013
Læst: 156 gange.

Latinamerika-eksperten Iain Bruce analyserer resultatet af det venezuelanske præsidentvalg og udfodringerne for venstrefløjen i Venezuela og resten af Latinamerika.


24.
november
2012
Læst: 156 gange.

Dene artikel fra Marea Socialista blev oprindeligt skrevet til det argentinske blad Alternativa Socialista. Marea Socialista er en revolutionær strømning i Venezuela, som giver kritisk støtte til den bolivariske regering.


5.
oktober
2012
Læst: 127 gange.
category.php