Tema: Uddannelse

Regeringens planlagte SU-forringelser i 2025-planen vil forstærke presset på de studerende, som allerede i stort omfang lider af stress og ensomhed. Uligheden vil vokse og frafaldet stige.

Læs mere
2.
oktober
2016

I den nyligt vedtagne finanslov blev der vedtaget besparelser på 8,7 mia. kr. – penge, der skal findes i hele

Læs mere
29.
november
2015

De store demonstrationer i oktober mod nedskæringer på uddannelsesområdet viste vrede og kampklare elever og studerende. Men hvordan fortsætter vi kampen?

Læs mere
29.
november
2015

SUF afholdt den 28-30. november en europæisk uddannelses-konference i samarbejde med Enhedslisten.

Læs mere
16.
december
2014

Da det for et par uger siden kom frem, at den sidste etnisk danske elev havde forladt Tovshøjskolen i Aarhus Vest, blev det et mediedrama. Fra såkaldte eksperter og politikere – jo længere væk fra Aarhus, jo mere samstemmende – lød det: Luk skolen!

Læs mere
5.
april
2014

I starten af oktober fremlagde regeringen sit forslag til reform af erhvervs-uddannelserne. Alt i alt er der tale om en reform gennemsyret af forringelser, hvor man kun kan frygte for det konkrete resultat i fremtidens erhvervsuddannelser.

Læs mere
17.
november
2013

De studerende i den canadiske Quebec-provins har strejket siden midten af februar, og deres protester udvikler sig til en stærk og kreativ bevægelse mod regeringens nedskæringer på andre områder.

Læs mere
24.
juni
2012

Frafaldet er stort på erhvervsskolerne, de tidligere tekniske skoler. Samtidig har skolerne et faldende elevtal, som blandt andet skyldes den manglende praktikpladsgaranti. Kan opbygningen, indholdet og kvaliteten af uddannelserne, også være en forklaring på det store frafald? Socialistisk Information har snakket med Christian Træholt, formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO), og Jannis Tsatsaris, der snart er udlært kok. Begge er aktive i Socialistisk Ungdoms Front, SUF.

Læs mere
12.
maj
2012

Det har længe været et kendt fænomen, at frafaldet for unge mænd med anden etnisk baggrund end dansk er stort på erhvervsskolerne, de tidligere tekniske skoler. Men tallet kan overraske.

Læs mere
6.
februar
2012

Vores krav vil være de samme, og vi vil blive ved at kæmpe. Det bliver en lige så hård kamp, som det hele tiden har været.”
Det siger skoleelevernes formand Vera Rosenbeck om udsigten til et regeringsskifte.

Læs mere
25.
juni
2011
category.php