Tema: Sport og fritid

Kameraerne ruller, og blikket er vendt mod guldmedaljer, flotte parader og glorværdige stadioner. Hvis du kører fra lufthavnen ind til byen Rio, er udsigten fra vejen en lang stribe flotte OL-reklameplader. Men bag reklamepladerne finder du den “grimme” side af Rio: faldefærdige huse, bliktage og soldater.

Læs mere
21.
august
2016

BRASILIA, Brasilien. Imens spillere og fans gør sig klar til dagens fodboldkamp i hovedstaden Brasilia, sidder vi i et lokale tilknyttet universitetet og maler bannere til dagens protester mod World Cup.

Læs mere
14.
juli
2014

Racisme i fodboldverdenen er ikke først og fremmest spillerne imellem, men mellem tilskuere og spillere. Racistiske tilråb, abelyde og hadefulde slagsange mod mørke spillere er desværre udbredt ikke blot i Danmark, men over det ganske Europa.

Læs mere
16.
december
2010

Den 11. juni startede sydafrikanerne en fest, som ikke har set sin lige siden befrielsen i april 1994. Men festen har store samfundsøkonomiske og politiske omkostninger.

Læs mere
23.
juni
2010

Bobby Wilcox fortæller fra Sydafrika, at fodboldverdensmesterskabet handler mere om storkapital end om sport.

Læs mere
26.
marts
2010

Den 12. februar åbner erhvervslivets misfoster af en sportsbegivenhed, kendt som de ”De 21. Olympiske Vinterlege” under stor festivitas i Vancouver, British Colombia. I en periode med økonomisk uvejr og statslige nedskæringer af social velfærd over hele Canada er enorme summer af statslige midler blevet brugt på at understøtte dette overdimensionerede show.

Læs mere
30.
januar
2010
category.php