Tema: Rusland

Hvorfor forsøger den russiske præsident Valdimir Putin at skræmme sit folk med truslen fra ”trotskismen”, og hvad mener han egentligt med trotskisme? Den russiske socialist Ilja Budrajskis gransker forsøget på at genoplive konspirationsteorierne om trotskismen i Rusland.

Læs mere
7.
december
2014

Regeringerne i USA og Rusland forsøger at tilpasse situationen i Ukraine til deres egne interesser, ikke til gavn for det ukrainske folk. Ukraine har længe lidt under dominansen fra Moskva, under de russiske zarer og senere i Sovjetunionen, som det mest rædselsvækkende, under Stalin.

Læs mere
22.
juni
2014

1. Den politiske krise i Ukraine begyndte i november 2013, hvor præsident Janukovitj under kraftigt russisk pres besluttede ikke at underskrive associeringsaftalen med EU. Regionernes Parti havde kørt en officiel kampagne til fordel for en sådan aftale i nogle måneder. Det skete i forbindelse med en dyb social og gældskrise, der sætter landet under pres fra IMF.

Læs mere
8.
marts
2014

Den socialistiske sammenslutning ”Venstreoppositionen” fremlægger sin vurdering af den russiske agression i Krim og de ukrainske nationalisters destruktive rolle. Interventionen af russiske styrker blev muliggjort af splittelsen i det ukrainske samfund. Dets enhed er umuligt med oligarkerne og chauvinisterne ved magten. Kun solidaritet kan redde Ukraine.

Læs mere
8.
marts
2014

Siden november har hundredtusinder demonstreret mod præsident Janukovitj, fordi han ikke underskrev en samarbejdsaftale med EU. De har samlet sig i den såkaldte Euromaidan-bevægelse og besat centrale pladser og regeringsbyer i hovedstaden Kijev, hvor det i de seneste dage er kommet til voldelige sammenstød. Vi bringer her tre kommentarer til konflikten, som ser kritisk på såvel regeringen som de toneangivende kredse i oppositionen.

Læs mere
26.
januar
2014

En aktivist fra den libertære socialistiske studenterorganisation ”Direkte Aktion” blev for nylig slået ned af tre maskerede neo-nazister i Kiev. Den slags angreb sker stadig oftere, men politiet vender det blinde øje til. Fortalt af Illya Bounraitkis, leder af Vpered (Fremad), Fjerde Internationales russiske sektion.

Læs mere
22.
september
2013

Alexei Gaskarov, en russisk aktivist og økonom, og talsmand for den antifascistiske miljløbevægelse ”Gidslerne fra Khimki” (Khimki er en forstad til Moskva) blev arresteret i Moskva den 27 april 2013. Der er nu sat en kampagne i værk for at få ham befriet. Ilya Boudraitkis fra Vpered (Fremad), der har forbindelse til 4. internationaleI, skriver om sagen i International Viewpoint.

Læs mere
26.
maj
2013

En appel fra russiske venstreorienterede organisationer til vores kammerater i hele verden.

Læs mere
20.
februar
2013

En appel fra russiske venstreorienterede til deres kammerater i andre lande om at bakke op om en international solidaritetsdag.

Læs mere
8.
december
2012

I forbindelse med valgene til statsdumaen den 4. december har det russiske samfund – med information tilvejebragt af tusindvis af frivillige observatører – formået at gennemføre en massiv valgsvindel til fordel for det parti, der ledes af Vladimir Putin og Dmitri Medvedev, Forenet Rusland.

Læs mere
15.
januar
2012
category.php