Tema: Nordeuropa

Sverige er ikke en undtagelse i Europa. Højrefløjen sejrede igen ved det svenske valg, om end ikke jordskredsagtigt, som det kunne lyde fra danske medier. Sverigesdemokraternes fremgang blev ikke så stor som frygtet – og Venstrepartiet fik også en solid fremgang.


16.
september
2018
Læst: 567 gange.

Socialdemokratiernes krise bliver drøftet rundt omkring i Europa. Adskillige historisk stærke arbejderpartier er næsten blevet udslettet i valg, mens andre se ud til ikke at være i stand til at komme sig efter nederlag.


10.
marts
2018
Læst: 1171 gange.

I år er det hundrede år siden, den finske borgerkrig mellem røde arbejdergarder og hvide borgelige frikorps fandt sted. Begge parter mente, at de havde legitim ret til magten, men de hvide sejrede med støtte fra tyske tropper og svenske frivillige. Klassekrigen blev afsluttet med en skånselsløs hvid terror.


7.
februar
2018
Læst: 1099 gange.

Ansatte i McDonald i første strejke nogensinde i Storbritannien


8.
september
2017
Læst: 854 gange.

Terrorangrebet i fredags har rystet Stockholm og hele Sverige. Rædsel og sorg er blevet forenet med en spontan bølge af solidaritet og mange fine eksempler på omtanke og støtte til de ramte.


12.
april
2017
Læst: 551 gange.

Valget i Holland den 15. marts viste, at den yderste højrefløj med sin aggressive islamofobiske retorik har haft held til at forandre det politiske landskab. Det ser sort ud for venstrefløjen.


19.
marts
2017
Læst: 549 gange.

I slutningen af 2016 besluttede den britiske regering at aflyse en lovet dommerundersøgelse af slaget om Orgreave. Det var det største slag i den britiske minearbejderstrejke. Slaget omfattede militærlignende aktioner fra politiets side. De var nøje planlagt på forhånd. Derudover forekom præfabrikerede vidneudsagn, vilkårlige domfældelser.


19.
marts
2017
Læst: 603 gange.

Denne fælles udtalelse fra sektionerne af Fjerde Internationale i Holland (Socialistisk Alternativ Politik (SAP) med tidsskriftet Grenzeloos) og i Tyrkiet (Sosyalist Demokrasi icin Yeniyol) om den hollandske regerings forbud mod, at tyrkiske ministre afholdt møder i Holland, blev udsendt af de tyrkiske og hollandske sektioner af Fjerde Internationale den 14. marts [dagen før det hollandske parlamentsvalg].


18.
marts
2017
Læst: 612 gange.

Det islandske Piratparti fik ikke det store gennembrud ved valget den 29. oktober, men kom kun ind på en tredjeplads med 5,1 procent. Størst blev det konservative Selvstændighedsparti med 26,7, fulgt af de Venstregrønne med 10,9 procent. Der venter svære regeringsforhandlinger.


13.
november
2016
Læst: 475 gange.

For venstrefløjen og for de fleste af os er bevægelsen omkring Corbyn den mest betydningsfulde begivenhed, vi har oplevet i britisk politik.


28.
oktober
2016
Læst: 483 gange.
category.php