Tema: Nordeuropa

Den årlige kongres i det britiske Trade Union Congress (TUC – svarer til LO i Danmark), har vedtaget en historisk resolution om klimaforandringer, der støtter, at energisektoren skal tilbageføres til offentligt ejerskab under demokratisk kontrol.

Læs mere
7.
oktober
2017

Der skal være valg til den tyske Forbundsdag den 24. september. Vil det så sige, at vi bare har mulighed for at vælge ‘hvilke mordere, der skal give os ordrer, hvilke tyve, der skal tømme vores lommer,’ som Ton Steine Scherben synger? (1)

Læs mere
23.
september
2017

Ansatte i McDonald i første strejke nogensinde i Storbritannien

Læs mere
8.
september
2017

Resultatet er en triumf for Labour. Selvom partiet mangler nogle få mandater for at kunne danne regering, så er det lykkedes Corbyn at foranledige den største vælgervandring fra det ene af de store partier til det andet siden 1945.

Læs mere
10.
juni
2017

Denne udtalelse blev udsendt den 23. maj af Socialist Resistance, den britiske sektion af Fjerde internationale.

Læs mere
26.
maj
2017

Terrorangrebet i fredags har rystet Stockholm og hele Sverige. Rædsel og sorg er blevet forenet med en spontan bølge af solidaritet og mange fine eksempler på omtanke og støtte til de ramte.

Læs mere
12.
april
2017

Valget i Holland den 15. marts viste, at den yderste højrefløj med sin aggressive islamofobiske retorik har haft held til at forandre det politiske landskab. Det ser sort ud for venstrefløjen.

Læs mere
19.
marts
2017

I slutningen af 2016 besluttede den britiske regering at aflyse en lovet dommerundersøgelse af slaget om Orgreave. Det var det største slag i den britiske minearbejderstrejke. Slaget omfattede militærlignende aktioner fra politiets side. De var nøje planlagt på forhånd. Derudover forekom præfabrikerede vidneudsagn, vilkårlige domfældelser.

Læs mere
19.
marts
2017

Denne fælles udtalelse fra sektionerne af Fjerde Internationale i Holland (Socialistisk Alternativ Politik (SAP) med tidsskriftet Grenzeloos) og i Tyrkiet (Sosyalist Demokrasi icin Yeniyol) om den hollandske regerings forbud mod, at tyrkiske ministre afholdt møder i Holland, blev udsendt af de tyrkiske og hollandske sektioner af Fjerde Internationale den 14. marts [dagen før det hollandske parlamentsvalg].

Læs mere
18.
marts
2017

Video-interview med Alan Thornett, om situationen nu på den engelske venstrefløj, i det politiske system, og hvad Theresa Mays plan er for at få Storbritannien ud af EU.

Læs mere
4.
marts
2017
category.php