Tema: Nordeuropa

Valget af Jeremy Corbyn til Labour Party i Storbritannien til ny formand har skabt og er ved at skabe noget andet. Noget nyt er på vej.

Læs mere
4.
december
2017

McDonald’s-strejken i Storbritannien vil denne gang sprede til  flere restauranter i de kommende måneder, efter at 2 restauranter i London og Cambridge gik i spidsen.

Læs mere
1.
december
2017

Tilhængere af fri abort i Irland mobiliserer til en folkeafstemning næste år om afskaffelse af den forhadte “ottende tilføjelse”i grundloven, som sidestiller fosterets liv med den gravide kvindes.

Læs mere
5.
november
2017

Alle kunne mærke den nye energi på Labours partikonference i september. Mere kyniske eksperter har omtalt den som ‘himmelhenrykt optimisme’ (leder i ‘Guardian’) eller ‘trekvarthysterisk opbakning’ (Simon Jenkins), altså som noget nærmest irrationelt. Andre talte om Corbyns ‘evangeliske kirke’ (Philip Collins) eller ligefrem ‘Corbyn-kulten’ (både Times, Spectator og Observer brugte dette udtryk).

Læs mere
23.
oktober
2017

Efter Labours kongres i september holdt partiets ungdomsorganisation, Labour Youth, sit årsmøde i Warwick den 14-15. oktober.

Læs mere
21.
oktober
2017

Den årlige kongres i det britiske Trade Union Congress (TUC – svarer til LO i Danmark), har vedtaget en historisk resolution om klimaforandringer, der støtter, at energisektoren skal tilbageføres til offentligt ejerskab under demokratisk kontrol.

Læs mere
7.
oktober
2017

Der skal være valg til den tyske Forbundsdag den 24. september. Vil det så sige, at vi bare har mulighed for at vælge ‘hvilke mordere, der skal give os ordrer, hvilke tyve, der skal tømme vores lommer,’ som Ton Steine Scherben synger? (1)

Læs mere
23.
september
2017

Ansatte i McDonald i første strejke nogensinde i Storbritannien

Læs mere
8.
september
2017

Resultatet er en triumf for Labour. Selvom partiet mangler nogle få mandater for at kunne danne regering, så er det lykkedes Corbyn at foranledige den største vælgervandring fra det ene af de store partier til det andet siden 1945.

Læs mere
10.
juni
2017

Denne udtalelse blev udsendt den 23. maj af Socialist Resistance, den britiske sektion af Fjerde internationale.

Læs mere
26.
maj
2017
category.php