Tema: Nordamerika

I USA er det ikke kun Donald Trump, der farer ud med bål og brand. Også andre konservative kan være med. En af de mest aktive hedder Rex Tillerson, og nu er han USA’s udenrigsminister. Tidligere var han administrerende direktør for ExxonMobil. Til forskel fra Trump har han helt åbenlyse forbindelser til det russiske styre, tilbage til Jeltsins dage, og han er gode venner med Vladimir Putin.

Læs mere
1.
december
2017

Ind imellem sker det, trods kapitalistiske og racistiske forvrængninger, så kan vores kultur komme op med noget, som på en ganske veltalende og unik måde fortæller noget om den tid, vi lever i. I dette tilfælde tænker jeg på en fantastisk dokumentarfilm, som for nylig er udsendt – ”I AM NOT YOUR NEGRO”, af Raoul Peck, en anerkendt haitiansk instruktør med flere store film bag sig. Dette sidste værk er afgjort værd at se.

Læs mere
8.
oktober
2017

Præsident Donald Trumps forgæves forsøg over to dage på fordømme Ku Klux Klan-voldsmændene, nynazisterne og alt-right-tilhængerne (1) af hvidt overherredømme, hvor en af dem myrdede en kvinde i Charlottesville, har medført, at vigtige grupperinger inden for kapitalistklassen er begyndt at vende ham ryggen.

Læs mere
8.
september
2017

I skyggen af det franske parlamentsvalg har der fundet et andet valg sted i USA. Et suppleringsvalg til Kongressen, der blev nødvendigt, da Donald Trump udnævnte det siddende medlem til minister i sin regering.

Læs mere
24.
juni
2017

I dagene efter valget i 2016 handlede mediernes historier om, at det, der sendte Trump i Det Hvide Hus, var et enormt antal af vrede, hvide arbejdere i Rustbæltet, der afveg fra deres traditionelle Demokratiske stemmemønster, og gav en enorm lussing til nationens “liberale” elite. Men er det nu også den sande historie?

Læs mere
21.
januar
2017

Store dele af den vælgerskare, der stemte USAs næste præsident Donald Trump til embedet, var arbejdere. Vælgere med ganske andre positioner i samfundet end milliardæren Trump.

Læs mere
30.
december
2016

Oprindelige amerikanere har vundet et vigtigt slag i deres kamp for at forhindre Dakota Access Pipeline i at grave sig igennem sioux´ernes historiske stammeområder, og under den strækning af Missouri floden, som forsyner Standing Rock Sioux-reservatet med drikkevand.

Læs mere
17.
december
2016

Donald Trump bliver – til alles overraskelse, formentlig ikke mindst sin egen – USAs næste præsident. Og siden den 9. november har aviser, tv og hjemmesider flydt over med analyser over temaet ”Hvordan kunne det ske?”. Socialistisk Information vil ikke holde sig tilbage.

Læs mere
27.
november
2016

Hvor er vores økonomi på vej hen? Snart skal alle fabriksarbejdere køre for Über, og lastbilerne vil køre sig selv – i hvert fald er det, hvad erhvervspressen fortæller os. Kim Moody, medstifter af Labor Notes og forfatter til mange bøger om den amerikanske arbejder, giver et andet billede.

Læs mere
13.
november
2016

Trumps sejr kan ses som nyliberalismens endestation inden for kapitalismen, eller snarere som dens sorte hul. Vi oplever lignende udviklinger i land efter land. Der, hvor den nyliberale kapitalistiske udvikling har smadret store arbejdende befolkningsgruppers livsvilkår og fremtidsmuligheder, kræves der en udvej. Hvis ikke venstrekræfter formår at kanalisere dette behov ind i solidarisk retning hen mod ligestilling vil andre kræfter gøre det med andre formål.

Læs mere
11.
november
2016
category.php