Tema: Nordamerika

“De Fattige Folks Kampagne” har til formål at uddanne et massivt netværk af aktivister i at starte en mangesidet bevægelse som kan udfordre fire systemiske “onder” i det amerikanske samfund: Fattigdom, racisme, økologisk ødelæggelse og krigsøkonomi.


11.
marts
2018
Læst: 103 gange.

Erfaringer fra kampen for 15 dollar i timen i internationalt perspektiv. Yuri Lobunov, redaktør af et russisk, socialistisk netmagasin, interviewer Jonathan Rosenblum, faglig organizer i USA.


3.
februar
2018
Læst: 317 gange.

I USA er det ikke kun Donald Trump, der farer ud med bål og brand. Også andre konservative kan være med. En af de mest aktive hedder Rex Tillerson, og nu er han USA’s udenrigsminister. Tidligere var han administrerende direktør for ExxonMobil. Til forskel fra Trump har han helt åbenlyse forbindelser til det russiske styre, tilbage til Jeltsins dage, og han er gode venner med Vladimir Putin.


1.
december
2017
Læst: 498 gange.

Ind imellem sker det, trods kapitalistiske og racistiske forvrængninger, så kan vores kultur komme op med noget, som på en ganske veltalende og unik måde fortæller noget om den tid, vi lever i. I dette tilfælde tænker jeg på en fantastisk dokumentarfilm, som for nylig er udsendt – ”I AM NOT YOUR NEGRO”, af Raoul Peck, en anerkendt haitiansk instruktør med flere store film bag sig. Dette sidste værk er afgjort værd at se.


8.
oktober
2017
Læst: 459 gange.

Præsident Donald Trumps forgæves forsøg over to dage på fordømme Ku Klux Klan-voldsmændene, nynazisterne og alt-right-tilhængerne (1) af hvidt overherredømme, hvor en af dem myrdede en kvinde i Charlottesville, har medført, at vigtige grupperinger inden for kapitalistklassen er begyndt at vende ham ryggen.


8.
september
2017
Læst: 489 gange.

I skyggen af det franske parlamentsvalg har der fundet et andet valg sted i USA. Et suppleringsvalg til Kongressen, der blev nødvendigt, da Donald Trump udnævnte det siddende medlem til minister i sin regering.


24.
juni
2017
Læst: 264 gange.

I dagene efter valget i 2016 handlede mediernes historier om, at det, der sendte Trump i Det Hvide Hus, var et enormt antal af vrede, hvide arbejdere i Rustbæltet, der afveg fra deres traditionelle Demokratiske stemmemønster, og gav en enorm lussing til nationens “liberale” elite. Men er det nu også den sande historie?


21.
januar
2017
Læst: 328 gange.

Store dele af den vælgerskare, der stemte USAs næste præsident Donald Trump til embedet, var arbejdere. Vælgere med ganske andre positioner i samfundet end milliardæren Trump.


30.
december
2016
Læst: 236 gange.

Oprindelige amerikanere har vundet et vigtigt slag i deres kamp for at forhindre Dakota Access Pipeline i at grave sig igennem sioux´ernes historiske stammeområder, og under den strækning af Missouri floden, som forsyner Standing Rock Sioux-reservatet med drikkevand.


17.
december
2016
Læst: 136 gange.

Donald Trump bliver – til alles overraskelse, formentlig ikke mindst sin egen – USAs næste præsident. Og siden den 9. november har aviser, tv og hjemmesider flydt over med analyser over temaet ”Hvordan kunne det ske?”. Socialistisk Information vil ikke holde sig tilbage.


27.
november
2016
Læst: 214 gange.
category.php