Tema: Mellemøsten

I løbet af de seneste to uger er de igangværende protester og strejker i Iran taget til i styrke. Det er lykkedes for sukkerrørs- og stålarbejderne at sætte fokus på arbejdernes problemer ikke bare i Khuzestan, men overalt i landet og også internationalt.


19.
januar
2019
Læst: 185 gange.

En humanitær katastrofe uden lige foregår i disse tider i Yemen – noget der gøres meget lidt ved, og som der høres kun lidt om set i forhold til katastrofens omfang. En krig, der er trådt ind i sit tredje år som en borgerkrig og en sekterisk konflikt – som det siges – mellem houti-oprørerne og den internationalt anerkendte regering ledet af præsident Abu-Rabbu Mansour Hadi.


29.
juni
2018
Læst: 577 gange.

Palæstinenserne lovpriser den brasilianske musik-legende Gilberto Gils beslutning om at trække stikket til en planlagt optræden i Israel. Samtidig annoncerer en lang række kunstnere deres støtte til den kulturelle boykot af Israel i kølvandet på de seneste tilfælde af massedrab på civile i den besatte Gazastribe. Blandt disse er bands som Portishead, Wolf Alice og Slaves.


14.
juni
2018
Læst: 398 gange.

Fjerde Internationale bekræfter sin solidaritet med alle de civile i Syrien, der har været udsat for bombninger, massakrer, tortur, sult og fordrivelser; bekræfter sin solidaritet med de demokratiske og progressive kræfter, som fortsat forsvarer forhåbningerne i et heroisk oprør. Syv år efter starten på det syriske oprør er det gradvist blevet omformet til en dødelig krig af international karakter, så situationen i landet er katastrofal i alle henseender.


13.
juni
2018
Læst: 502 gange.

Vi må opbygge det stærkest mulige pres på den israelske stat for at stoppe forbrydelserne mod den palæstinensiske befolkning. Alle initiativer er velkomne, men især BDS-kampagnen for boykot, desinvestering og sanktioner er vigtig.


21.
maj
2018
Læst: 616 gange.

Israel er simpelthen en etnoreligiøs stat, der krænker palæstinensernes og andre etniske og religiøse mindretals rettigheder inden for dets grænser, samtidig med, at staten også er medskyldig i islamofobi og folkedrab på verdensplan.


20.
maj
2018
Læst: 995 gange.

Fjerde Internationale hylder de tusindvis af palæstinenseres vovemod, beslutsomhed og kreativitet i Gazastriben, som deltager i #GreatReturnMarch. De har vores fulde støtte.


5.
maj
2018
Læst: 593 gange.

Mellemøst-eksperten Gilbert Achcar fastslår i dette interview med netmediet Syrian Corner, at konflikten i Syren langt fra er slut, og at en aftale mellem USA og Rusland er en nødvendig forudsætning for, at Bashar al-Assad kan etablere en ny politisk løsning.


24.
februar
2018
Læst: 605 gange.

Interview med Farrokh Jafari, politisk flygtning fra Iran og mangeårigt medlem af Enhedslisten.


3.
februar
2018
Læst: 1123 gange.

Alt imens israelske tropper undertrykker palæstinensiske protester med vold, bliver vejen frem for den palæstinensiske kamp på ny taget op til seriøs overvejelse.


31.
januar
2018
Læst: 768 gange.
category.php