Tema: Mellemøsten

Der har været en lavine af kommentarer om krisen mellem Qatar og Saudi-Arabien, de Forenede Arabiske Emirater, Bahrain, Egypten (og en flok medløbere) i de seneste uger. Nogle fortæller, at den ene eller den anden side vil vinde, mens andre bekymrer sig om risikoen for en ny regional krig.

Læs mere
7.
juli
2017

Den 17. marts 2016 blev ”Rojava – Nordsyriens Demokratiske Føderale System” officielt oprettet i de områder, der er kontrolleret af det kurdiske Demokratiske Unionsparti (PYD).

Læs mere
21.
august
2016

Vi har sekund for sekund oplevet en kupproces den 15. juli om aftenen med alle dens usikre momenter, tøven, modangreb og vildskab.

Læs mere
5.
august
2016

AKP-regeringen fører en blodig krig mod kvinder i Tyrkiet. Alle former for vold mod kvinder er steget med cirka 1400 procent, siden de kom til magten i 2002. Hver dag dræbes mindst tre kvinder (5.406 kvinder blev dræbt mellem 2002 og 2015), heraf størsteparten af deres ægtemænd eller tidligere ægtemænd for at søge skilsmisse.

Læs mere
9.
juli
2016

Sidste års demonstrationer mod affaldsproblemerne i Libanon har ført til et vælgermæssigt gennembrud for uafhængige kandidater i opposition til de traditionelle partier.

Læs mere
1.
juli
2016

Mød Jørgen Holst på Påskeseminaret. Den kurdiske befolkning i Rojova provinsen i det nordvestlige Syrien har som bekendt befriet mange byer og store landområder, og der er nu et kæmpe venstreorienteret opbygningsprojekt i gang, som de selv betegner som en socialistisk revolution.

Læs mere
24.
februar
2016

Det officielle resultat fra parlamentsvalget i december gav kup-præsident Sisis støtter en sikker sejr. Men bag propagandaen og undertrykkelsen gemmer sig en udbredt modstand mod regimet. Det viser denne rapport fra de nylige valg til studenterrådene.

Læs mere
14.
januar
2016

Iran er rystet af en hidtil uset strejkebevægelse. Efter atomaftalen mellem det islamiske regime og den internationale forhandlergruppe så det iranske samfund frem til de “bedre tider”, som Hassan Rohanis ”moderate” regering havde lovet.

Læs mere
3.
januar
2016

Nej til Daesh – Nej til imperialisme – Solidaritet med ofrene! Den 13. november markerer en ændring i den nationale og internationale politiske situation. Islamisk Stat (IS, Daesh) slog til igen; og denne gang endnu kraftigere.

Læs mere
6.
december
2015

Den britiske Kurdistan-ekspert Sarah Parker forklarer baggrunden for Tyrkiets fornyede angreb på PKK og det geopolitiske spil mellem Tyrkiet, USA og kurderne.

Læs mere
18.
oktober
2015
category.php