Tema: Mellemøsten

En humanitær katastrofe uden lige foregår i disse tider i Yemen – noget der gøres meget lidt ved, og som der høres kun lidt om set i forhold til katastrofens omfang. En krig, der er trådt ind i sit tredje år som en borgerkrig og en sekterisk konflikt – som det siges – mellem houti-oprørerne og den internationalt anerkendte regering ledet af præsident Abu-Rabbu Mansour Hadi.


29.
juni
2018
Læst: 419 gange.

Palæstinenserne lovpriser den brasilianske musik-legende Gilberto Gils beslutning om at trække stikket til en planlagt optræden i Israel. Samtidig annoncerer en lang række kunstnere deres støtte til den kulturelle boykot af Israel i kølvandet på de seneste tilfælde af massedrab på civile i den besatte Gazastribe. Blandt disse er bands som Portishead, Wolf Alice og Slaves.


14.
juni
2018
Læst: 271 gange.

Fjerde Internationale bekræfter sin solidaritet med alle de civile i Syrien, der har været udsat for bombninger, massakrer, tortur, sult og fordrivelser; bekræfter sin solidaritet med de demokratiske og progressive kræfter, som fortsat forsvarer forhåbningerne i et heroisk oprør. Syv år efter starten på det syriske oprør er det gradvist blevet omformet til en dødelig krig af international karakter, så situationen i landet er katastrofal i alle henseender.


13.
juni
2018
Læst: 392 gange.

Vi må opbygge det stærkest mulige pres på den israelske stat for at stoppe forbrydelserne mod den palæstinensiske befolkning. Alle initiativer er velkomne, men især BDS-kampagnen for boykot, desinvestering og sanktioner er vigtig.


21.
maj
2018
Læst: 491 gange.

Israel er simpelthen en etnoreligiøs stat, der krænker palæstinensernes og andre etniske og religiøse mindretals rettigheder inden for dets grænser, samtidig med, at staten også er medskyldig i islamofobi og folkedrab på verdensplan.


20.
maj
2018
Læst: 891 gange.

Fjerde Internationale hylder de tusindvis af palæstinenseres vovemod, beslutsomhed og kreativitet i Gazastriben, som deltager i #GreatReturnMarch. De har vores fulde støtte.


5.
maj
2018
Læst: 444 gange.

Mellemøst-eksperten Gilbert Achcar fastslår i dette interview med netmediet Syrian Corner, at konflikten i Syren langt fra er slut, og at en aftale mellem USA og Rusland er en nødvendig forudsætning for, at Bashar al-Assad kan etablere en ny politisk løsning.


24.
februar
2018
Læst: 485 gange.

Interview med Farrokh Jafari, politisk flygtning fra Iran og mangeårigt medlem af Enhedslisten.


3.
februar
2018
Læst: 985 gange.

Alt imens israelske tropper undertrykker palæstinensiske protester med vold, bliver vejen frem for den palæstinensiske kamp på ny taget op til seriøs overvejelse.


31.
januar
2018
Læst: 637 gange.

Efter flere ugers moralsk forberedelse, diplomatisk pres og massiv misinformation er den tyrkiske stat endt med at gå til angreb på den overvejende kurdiske enklave Afrin i det nordvestlige Syrien. Med omhyggelig udnyttelse af modsætningerne mellem Washington og Moskva har den tyrkiske præsident indledt en større militæroperation med luftangreb, indsættelse af islamistiske militser og indtrængen på syrisk område af tyrkiske tropper, som er klar til en offensiv.


30.
januar
2018
Læst: 747 gange.
category.php