Tema: Latinamerika

Store jordbesiddere dominerer det politiske og økonomiske liv i Brasilien og i dag tegner sig for den stærkeste politiske gruppering, ‘ruralistas’, i den brasilianske kongres, hvis flertal for nylig stemte for at rette meget omfattende anklager for korruption mod den nuværende præsident Michel Temer.

Læs mere
7.
oktober
2017

Der har været meget fokus på indsættelsen af Venezuelas forfatningsgivende forsamling (ANC) for nylig. Der har til gengæld stort set ingen opmærksomhed været på den genklang, som indsættelsen har vakt blandt græsrodsorganisationer, eller de mange forslag, der er blevet drøftet lokalt i lyset af mulige forfatningsmæssige forandringer.

Læs mere
27.
august
2017

Mens venzuelanerne går til stemmeurnerne, står landet over for et valg mellem en videreførelse af revolutionen eller en tilbagerulning af den, som bliver presset igennem af eliten.

Læs mere
14.
august
2017

Venezuela afholder valg til en National Grundlovgivende Forsamling den 30.juli 2017. Her er nogle almindelige spørgsmål – med tilhørende svar – der stilles om forsamlingen.

Læs mere
14.
august
2017

Krisen i Venezuela vokser uge for uge. De første ofre er de folkelige klasser, der allerede længe har lidt under sammenbruddet i økonomien, knaphed på varer og livsvigtig medicin, det sorte marked og udbredt korruption.

Læs mere
6.
juni
2017

Brasilien blev den 28. april vidne til den mest omfattende generalstrejke nogensinde. Hvad er forandret efter strejken? Hvordan vil modstanden mod Temer-regeringen udvikle sig fremover?

Læs mere
28.
maj
2017

Brasilianske byer blev delvist lammet fredag den 28. april, da landet oplevede sin første generalstrejke i mere end to årtier.

Læs mere
11.
maj
2017

Den seneste tids udvikling i Venezuela har været dramatisk, efter at Højesteret har givet den socialistiske regering ret til at forbigå det borgerligt dominerede parlament i visse spørgsmål, hvilket har fået højrefløjen til at råbe op om “diktatur”.

Læs mere
11.
april
2017

Valget i november 2016 – som blev vundet af den Sandinistiske Nationale Befrielsesfronts (FSLN) kandidat, Daniel Ortega Saavedra, med Rosario Murillo som vicepræsident, genåbner diskussionen om udviklingen i dette parti, især blandt dem, der støttede den sandinistiske revolution i Nicaragua i 1980´erne.

Læs mere
4.
marts
2017

Titusinder i samtlige stater i Mexico har i løbet af den sidste uge deltaget i protester imod præsident Enrique Peña Nietos regering, efter den forhøjede priserne på benzin med mellem 14 og 20 procent og elpriserne med 4,5 procent.

Læs mere
20.
januar
2017
category.php