Tema: Latinamerika

Anacé-folket og andre oprindelige folk er blevet undertrykt i århundreder. Nu kæmper for land, vand og retten til et helt liv, men bliver mødt med voldelig modstand fra myndigheder og bosættere.


7.
marts
2018
Læst: 116 gange.

Den 24. januar 2018, bekræftede den regionale domstol i Brasiliens fjerde region dommen over den tidligere præsident Lula for korruption, i sagen vedrørende det påståede ejerskab af en lejlighed i Guarajá (Säo Paulo). Lula er dermed afskåret fra at stille op til valg efter en lov, som hans egen regering har fået vedtaget. Og nu kan han arresteres.


24.
februar
2018
Læst: 169 gange.

Den gamle guerillakæmper og aktivist fortæller om de indfødte som avantgarden i kampen mod klimaforandringer.


25.
januar
2018
Læst: 425 gange.

Mord på fagforeningsmedlemmer og ledere af sociale bevægelser, paramilitær aktivitet, koka-produktion… Hvis vi kun så på de traditionelle medier, ville vi ikke vide, at disse problemer faktisk vokser i Colombia, et år efter fredsaftalen mellem den colombianske regering og FARC kom i stand.


17.
december
2017
Læst: 613 gange.

Den konservative regering under Antonio Macri blev styrket ved midtvejsvalget i Argentina 22. oktober, men den gode nyhed var, at det gik overraskende godt for den anti-kapitalistiske valgfront FIT, som fik 5 procent af stemmerne på landsplan, vandt to mandater i Kongressen, en lang række pladser i kommunale råd og tæt på 20 procent af stemmerne i den nordlige Jujuy-provins.


21.
november
2017
Læst: 435 gange.

PSOL vil pege på Guilherme Boulos som deres kandidat i brasilianske præsidentvalg. Guilherme Boulos er talsmand for anstændige, almennyttige boliger til Brasiliens hjemløse befolkning.


1.
november
2017
Læst: 449 gange.

Store jordbesiddere dominerer det politiske og økonomiske liv i Brasilien og i dag tegner sig for den stærkeste politiske gruppering, ‘ruralistas’, i den brasilianske kongres, hvis flertal for nylig stemte for at rette meget omfattende anklager for korruption mod den nuværende præsident Michel Temer.


7.
oktober
2017
Læst: 300 gange.

Der har været meget fokus på indsættelsen af Venezuelas forfatningsgivende forsamling (ANC) for nylig. Der har til gengæld stort set ingen opmærksomhed været på den genklang, som indsættelsen har vakt blandt græsrodsorganisationer, eller de mange forslag, der er blevet drøftet lokalt i lyset af mulige forfatningsmæssige forandringer.


27.
august
2017
Læst: 462 gange.

Mens venzuelanerne går til stemmeurnerne, står landet over for et valg mellem en videreførelse af revolutionen eller en tilbagerulning af den, som bliver presset igennem af eliten.


14.
august
2017
Læst: 630 gange.

Venezuela afholder valg til en National Grundlovgivende Forsamling den 30.juli 2017. Her er nogle almindelige spørgsmål – med tilhørende svar – der stilles om forsamlingen.


14.
august
2017
Læst: 441 gange.
category.php