Tema: Latinamerika

Fjerde Internationale besluttede på sin 17. verdenskongres i marts 2018 at optage Movimento Esquerda Socialista (den Venstresocialistiske Bevægelse – MES) fra Brasilien som sympatiserende sektion. MES er en strømning i venstrefløjspartiet PSOL, hvor også fire andre grupper tilknyttet Fjerde Internationale arbejder. Kongressen besluttede også et tættere samarbejde med gruppen Súmate i Peru.


9.
august
2018
Læst: 278 gange.

Antikapitalistas ønsker at give udtryk for vores afstandtagen fra den undertrykkelse, som det autoritære Ortega-Murillo-regime udfører, og vise vores solidaritet med aktivister fra venstrefløjen, bevægelser og arbejderbefolkningen i almindelighed, som kræver social retfærdighed og frihed.


30.
juli
2018
Læst: 343 gange.

International Socialistisk Ungdomslejr bliver i år afholdt i Danmark den 22-28. juli. Vi har talt med en række af deltagerne. Victor kommer fra Teresina i det nordøstlige Brasilien, en by på 800.000 indbyggere.


27.
juli
2018
Læst: 110 gange.

International Socialistisk Ungdomslejr bliver i år afholdt i Danmark den 22-28. juli. Vi har talt med en række af deltagerne. En af dem er Aime Jezabel, som er medlem af det Revolutionære Arbejderparti PRT i Mexico.


25.
juli
2018
Læst: 356 gange.

Da instituttet for klima, miljø og bæredygtighed i Nicaragua, Centro Humboldt, sidst i juni varslede en tropisk storm ved navn Daniel ud for Nicaraguas vestkyst, virkede det som en dårlig vittighed. Navnefællen, Daniel Ortega, har nemlig de seneste godt to måneder vist sig fra sin mest brutale side.


1.
juli
2018
Læst: 238 gange.

En imponerende folkelig mobilisering – hovedsageligt unge – i Nicaragua har overrasket verden. På bordet har vi tre forklaringsmodeller: Gringo-imperiets højrefløjsforklaring, den nicaraguanske regerings forklaring og den, der kommer fra den kritiske venstrefløj.


1.
juli
2018
Læst: 502 gange.

Det folkelige oprør mod Daniel Ortega, den fire gange genvalgte præsident i Nicaragua, og hans diktatoriske regering, har nu varet i mere end en måned. Og Ortegaregeringen har fortsat sin voldelige undertrykkelse. Det meldes, at 104 personer er blevet dræbt gennem de sidste 47 dage, medens andre er blevet arresteret, tortureret eller forsvundet.


1.
juli
2018
Læst: 326 gange.

Det er ikke længere et spørgsmål om, hvorvidt Daniel Ortega og hans kone, vicepræsident Rosario Murillo, træder tilbage, men mere et spørgsmål om hvornår.


20.
juni
2018
Læst: 264 gange.

”Vi vil give Maduro vor stemme, som udtryk for tillid – hvis det ikke giver resultater, det vil sige hvis landet ikke gør fremskridt, vil folket gå på gaden.” Jose’ Gonzalez, ung støtte af den bolivarianske revolution til BBC Mundo


3.
juni
2018
Læst: 335 gange.

Interview med Sônia Guajajara, en kvinde fra den oprindelige befolknings bevægelse, og kandidat til præsidentvalget i Brasilien for venstrefløjspartiet PSOL.


3.
juni
2018
Læst: 226 gange.
category.php