Tema: Latinamerika

Den 14. marts 2018 myrdede to bevæbnede mænd byrådsmedlemmet Marielle Franco og hendes chauffør, Anderson Gomes, midt i Rio de Janeiro. I modsætning til flertallet af byens politiske ledere kom Marielle fra Rios favela’er. Og mange af favelaernes millioner af beboere, som er marginaliserede og for flertallets vedkommende sorte, så hende som deres forkæmper.


23.
marts
2019
Læst: 265 gange.

Hugo Blanco, den legendariske bondeleder fra Peru, kommer til Danmark i starten af marts. Vi bringer i den anledning en omtale af bogen ‘We the Indians: The Indigenous Peoples of Peru and the Struggle for Land’, en samling af hans skrifter gennem årene. Bogen vil kunne købes på møderne i København og Aarhus (se annonce nederst).


23.
februar
2019
Læst: 338 gange.

“Reformkaptajn” Jair Bolsonaro har allerede forpligtet sig til “markedet” og overdraget alle økonomiske beslutninger til storkapitalen, der er styret af finanskapitalen og udenlandske selskaber (personificeret i økonomiminister Paulo Guedes og Joaquim Levy, ny formand for den brasilianske udviklingsbank BNDES).


12.
januar
2019
Læst: 281 gange.

Den 1. november angreb Trump-administrationens nationale sikkerhedsrådgiver, Richard Bolton, rasende ALBA-landene (note 1), især Cuba og Venezuela, men ved denne lejlighed nævnte han ikke sanktioner mod Nicaragua, selvom han truede. Hermed indledte Trump-administrationen en pause, der gav Daniel Ortega chance for at gennemføre en forhandlet løsning på den krise, der har rystet landet siden april i år.


2.
december
2018
Læst: 331 gange.

Hoforganet for det internationale finansielle borgerskab – The Economist – insisterer på, at det brasilianske militær har en modererende indflydelse på præsidentkandidaten Jair Bolsonaro. Men præcist det modsatte er tilfældet.


4.
november
2018
Læst: 568 gange.

Fjerde Internationale, som fra starten solidariserede sig med den sandinistiske revolution, støtter den venstreorienterede og demokratiske modstand, oprøret og folkemagten mod det nuværende Ortega-regime. Solidaritet med de kræfter, der kæmper for at genopbygge en sandinisme, der er anti-kapitalistisk, demokratisk, og som respekterer menneskerettighederne!


4.
november
2018
Læst: 378 gange.

Menneskerettighedsadvokat July Henriquez står anklaget af den colombianske statsanklager for dokumentfalsk og forsøg på at dække over FARC medlemmers udrejse af landet.


20.
oktober
2018
Læst: 649 gange.

I ANDEN RUNDE OPFORDRER PSOL TIL AT STEMME PÅ HADDAD OG MANUELA


12.
oktober
2018
Læst: 446 gange.

Torsdag den 4. oktober præsenterede Unidad Nacional Azul y Blanco (UNAB) sin platform for kampen mod det nicaraguanske præsidentpar Ortega-Murillo. UNAB er en bred koalition af en lang række politiske, sociale og feministiske organisationer og bevægelser.


6.
oktober
2018
Læst: 435 gange.

Murillo-Ortega-diktaturet, som førte Nicaragua ud i en alvorlig krise med brud på menneskerettigheder, overtrædelse af forfatningen og love, er udelukkende grundet på vold og undertrykkelse fra politi, paramilitære og terrorgrupper, der har bibragt befolkningen et blodbad, der til dato har forårsaget mere end 400 dræbte, mere end 3.000 sårede, et ubestemt antal er forsvundet, kidnappet, taget til fange, tortureret og kriminaliseret, og mere end 347.000 arbejdspladser gået tabt.


6.
oktober
2018
Læst: 318 gange.
category.php