Tema: Latinamerika

”Vi vil give Maduro vor stemme, som udtryk for tillid – hvis det ikke giver resultater, det vil sige hvis landet ikke gør fremskridt, vil folket gå på gaden.” Jose’ Gonzalez, ung støtte af den bolivarianske revolution til BBC Mundo


3.
juni
2018
Læst: 260 gange.

Interview med Sônia Guajajara, en kvinde fra den oprindelige befolknings bevægelse, og kandidat til præsidentvalget i Brasilien for venstrefløjspartiet PSOL.


3.
juni
2018
Læst: 156 gange.

Medens valgkampen op til præsidentvalget den 20. maj i Venezuela er undervejs, har USA forstærket sit korstog mod Nicolas Maduros regering.


8.
maj
2018
Læst: 232 gange.

Det er ikke kun i Danmark, man står skulder ved skulder. Også Nicaragua har på det seneste været ramt af en omfattende konflikt.


1.
maj
2018
Læst: 182 gange.

Marielle Franco, aktivist i LGBT-bevægelsen, Kvindernes Verdensmarch, byrådsmedlem for partiet for Socialisme og Frihed (PSOL) i Rio de Janeiro, og leder af Undersøgelseskommissionen af vold begået af hæren og politiet mod unge af afrikansk afstamning i Rio, blev myrdet natten til den 14. marts 2018.


24.
marts
2018
Læst: 502 gange.

Anacé-folket og andre oprindelige folk er blevet undertrykt i århundreder. Nu kæmper for land, vand og retten til et helt liv, men bliver mødt med voldelig modstand fra myndigheder og bosættere.


7.
marts
2018
Læst: 231 gange.

Den 24. januar 2018, bekræftede den regionale domstol i Brasiliens fjerde region dommen over den tidligere præsident Lula for korruption, i sagen vedrørende det påståede ejerskab af en lejlighed i Guarajá (Säo Paulo). Lula er dermed afskåret fra at stille op til valg efter en lov, som hans egen regering har fået vedtaget. Og nu kan han arresteres.


24.
februar
2018
Læst: 331 gange.

Den gamle guerillakæmper og aktivist fortæller om de indfødte som avantgarden i kampen mod klimaforandringer.


25.
januar
2018
Læst: 584 gange.

Mord på fagforeningsmedlemmer og ledere af sociale bevægelser, paramilitær aktivitet, koka-produktion… Hvis vi kun så på de traditionelle medier, ville vi ikke vide, at disse problemer faktisk vokser i Colombia, et år efter fredsaftalen mellem den colombianske regering og FARC kom i stand.


17.
december
2017
Læst: 752 gange.

Den konservative regering under Antonio Macri blev styrket ved midtvejsvalget i Argentina 22. oktober, men den gode nyhed var, at det gik overraskende godt for den anti-kapitalistiske valgfront FIT, som fik 5 procent af stemmerne på landsplan, vandt to mandater i Kongressen, en lang række pladser i kommunale råd og tæt på 20 procent af stemmerne i den nordlige Jujuy-provins.


21.
november
2017
Læst: 574 gange.
category.php