Tema: Latinamerika

“Reformkaptajn” Jair Bolsonaro har allerede forpligtet sig til “markedet” og overdraget alle økonomiske beslutninger til storkapitalen, der er styret af finanskapitalen og udenlandske selskaber (personificeret i økonomiminister Paulo Guedes og Joaquim Levy, ny formand for den brasilianske udviklingsbank BNDES).


12.
januar
2019
Læst: 153 gange.

Den 1. november angreb Trump-administrationens nationale sikkerhedsrådgiver, Richard Bolton, rasende ALBA-landene (note 1), især Cuba og Venezuela, men ved denne lejlighed nævnte han ikke sanktioner mod Nicaragua, selvom han truede. Hermed indledte Trump-administrationen en pause, der gav Daniel Ortega chance for at gennemføre en forhandlet løsning på den krise, der har rystet landet siden april i år.


2.
december
2018
Læst: 220 gange.

Hoforganet for det internationale finansielle borgerskab – The Economist – insisterer på, at det brasilianske militær har en modererende indflydelse på præsidentkandidaten Jair Bolsonaro. Men præcist det modsatte er tilfældet.


4.
november
2018
Læst: 423 gange.

Fjerde Internationale, som fra starten solidariserede sig med den sandinistiske revolution, støtter den venstreorienterede og demokratiske modstand, oprøret og folkemagten mod det nuværende Ortega-regime. Solidaritet med de kræfter, der kæmper for at genopbygge en sandinisme, der er anti-kapitalistisk, demokratisk, og som respekterer menneskerettighederne!


4.
november
2018
Læst: 257 gange.

Menneskerettighedsadvokat July Henriquez står anklaget af den colombianske statsanklager for dokumentfalsk og forsøg på at dække over FARC medlemmers udrejse af landet.


20.
oktober
2018
Læst: 526 gange.

I ANDEN RUNDE OPFORDRER PSOL TIL AT STEMME PÅ HADDAD OG MANUELA


12.
oktober
2018
Læst: 343 gange.

Torsdag den 4. oktober præsenterede Unidad Nacional Azul y Blanco (UNAB) sin platform for kampen mod det nicaraguanske præsidentpar Ortega-Murillo. UNAB er en bred koalition af en lang række politiske, sociale og feministiske organisationer og bevægelser.


6.
oktober
2018
Læst: 331 gange.

Murillo-Ortega-diktaturet, som førte Nicaragua ud i en alvorlig krise med brud på menneskerettigheder, overtrædelse af forfatningen og love, er udelukkende grundet på vold og undertrykkelse fra politi, paramilitære og terrorgrupper, der har bibragt befolkningen et blodbad, der til dato har forårsaget mere end 400 dræbte, mere end 3.000 sårede, et ubestemt antal er forsvundet, kidnappet, taget til fange, tortureret og kriminaliseret, og mere end 347.000 arbejdspladser gået tabt.


6.
oktober
2018
Læst: 228 gange.

De studerende står over for undertrykkelse, men hvad er deres strategi? Interview med otte studerende om erfaringer fra oprøret, deres deltagelse i den Civile Alliance og udsigterne for fremtiden.


23.
september
2018
Læst: 449 gange.

Det argentinske Senat nedstemte torsdag den 9. august loven om Frivillig Afbrydelse af Svangerskab (IVE – Interrupción Voluntaria del Embarazo), som ville have legaliseret abort, med 38 stemmer mod 32. Den katolske kirke og den fanatiske højrefløj jublede, men det er en phyrrus-sejr.


9.
september
2018
Læst: 326 gange.
category.php