Tema: Imperialisme

Efter Labours kongres i september holdt partiets ungdomsorganisation, Labour Youth, sit årsmøde i Warwick den 14-15. oktober.

Læs mere
21.
oktober
2017

Pierre Rousset har i en menneskealder beskæftiget sig med international politik, været aktiv i solidaritetsarbejde og deltaget i ledelsen af Fjerde Internationale. For nylig snakkede Jonathan Simmel med ham om den geopolitiske situation, særligt efter valget af Trump i USA, og hvad vi som venstrefløj skal holde øje med på den internationale scene.

Læs mere
7.
marts
2017

Europæiske kommuner er gået ind i kampen mod TTIP for at forsvare deres selvstændighed og offentlige service og viser, hvordan man kan tage politiske initiativer og opbygge en alternativ økonomi.

Læs mere
17.
juni
2016

I disse “indledende noter for kollektive overvejelser”, diskuterer Pierre Rousset, hvordan udviklingen i den kapitalistiske globalisering er på vej til at skabe en ny verdensorden.

Læs mere
7.
januar
2015

Vi ser en række forskelle mellem på den ene side imperialismen i slutningen af det 19. og starten af det 20. århundrede og på den anden side den imperialisme, som vi ser i starten af det 21. århundrede.

Læs mere
17.
november
2014

I efteråret har vi set en mærkelig ”alliance” mellem Enhedslisten og USA: Den danske regering har sendt et Herkulesfly afsted for at levere våben til Irak og kurderne – med Enhedslistens velsignelse – og flyet er under USA’s ledelse. Mere vigtigt er det måske, at vi støtter kurderne i deres kamp for at forsvare Kobanê mod ISIS, og det gør USA også.

Læs mere
16.
november
2014

Efter episoden I Elfenbenskysten I 2010 er den franske militærintervention I Mali, med sine kolonialistiske overtoner, mest af alt et udtryk for Frankrigs beslutning om at generobre sin “afrikanske have”, som er blevet undermineret af Kina og andre magter.

Læs mere
20.
januar
2013

Trods tidligere kritik godkendte et stort flertal i Folketingets Europaudvalg den 20. januar en ny fiskeriaftale mellem EU og Marokko. Argumenterne er, at den omstridte aftale også kan komme det besatte Vestsahara til gavn, men hverken EU eller Danmark anerkender Marokkos besættelse af Vestsahara.

Læs mere
27.
marts
2012

Smilene var store efter afslutningen på NATO-topmødet i Lissabon i november sidste år. Barack Obama, Nicolas Sarkozy, Angela Merkel og David Cameron var blot nogle af de markante statsledere, der var forsamlet for at diskutere og lægge planer for militæralliancens fremtidige virke.

Læs mere
21.
januar
2011

Hvordan ændrer magtforholdene sig i verden i disse år? Hvordan udvikler klassekampen sig på globalt plan? Mikael Hertoft giver her det store overblik og kommenterer de vigtigste brændpunkter.

Læs mere
10.
september
2010
category.php