Tema: Fjerde Internationale

Algeriet oplever et folkeligt oprør, som ikke er set magen, siden den nationale uafhængighed blev udråbt. Lige siden 22. februar i år har der i kølvandet på opråb på internettet været store demonstrationer med en massiv kvindelig deltagelse i alle byer.


7.
april
2019
Læst: 65 gange.

I endnu en af sine mediekrigs-intriger udnytter Trump, i USA-kapitalens tjeneste, det nye politiske styrkeforhold i Latinamerika, hvor pendulet er svunget til højre – til at bruge sine mest entusiastiske nikkedukker, Duque i Columbia og Bolsonaro i Brasilien til at gå forrest i en politisk offensiv og militær afpresning for at styrte Venezuelas regering.


24.
marts
2019
Læst: 205 gange.

Siden den 13. december 2018 har en folkelig opstand af betydeligt omfang været under stadig udvikling, med hovedparolen ’Tasgut bas’ (’vælt den, bare det!)


21.
marts
2019
Læst: 131 gange.

Den 14. marts 2019 er det et-årsdagen for det brutale og planlagte politiske mord på Marielle Franco og hendes chauffør Anderson Gomes. Marielle, en kvinde, sort, LGTB og valgt til byrådet i Rio de Janeiro for PSOL, takket være beboerne i de favelaer, hvor hun selv boede, og som hun repræsenterede.


21.
marts
2019
Læst: 133 gange.

Fjerde Internationale vedtog 5. marts denne udtalelse, som opfordrer til brede mobiliseringer mod krig, mod undertrykkelse og for retten til selvbestemmelse for folket i Kashmir.


18.
marts
2019
Læst: 90 gange.

Vi bringer i denne uge nedenstående kommentar til de seneste begivenheder i Venezuela fra Fjerde Internationales Bureau: Fjerde Internationale erklærer sig åbent som modstander af det seneste forsøg på kup og imperialistisk indblanding i Venezuela. En proces, der kynisk er blevet orkestreret og efterspurgt af USA’s vicepræsident Mike Pence (der optræder i Trumps sted, fordi Trump savner anerkendelse i Latinamerika).


27.
januar
2019
Læst: 509 gange.

Livio Maitans bog er såvel en livsberetning som en analyse af en 50-årig periode med store omvæltninger i italiensk og international politik. Med et bidrag kan du sikre en engelsksproget udgivelse.


12.
januar
2019
Læst: 272 gange.

Fjerde Internationale, som fra starten solidariserede sig med den sandinistiske revolution, støtter den venstreorienterede og demokratiske modstand, oprøret og folkemagten mod det nuværende Ortega-regime. Solidaritet med de kræfter, der kæmper for at genopbygge en sandinisme, der er anti-kapitalistisk, demokratisk, og som respekterer menneskerettighederne!


4.
november
2018
Læst: 338 gange.

I ANDEN RUNDE OPFORDRER PSOL TIL AT STEMME PÅ HADDAD OG MANUELA


12.
oktober
2018
Læst: 411 gange.

Til september er det 80 år siden, Fjerde Internationale blev dannet, på et møde i Paris afholdt i al hemmelighed. De revolutionære frygtede forfølgelse fra både det franske politi, fascistiske bander og især Stalins agenter, som havde likvideret flere af Trotskijs nærmeste medarbejdere. Hvad står Fjerde Internationale for i dag?


23.
august
2018
Læst: 965 gange.
category.php