Tema: Faglig kamp

McDonald’s-strejken i Storbritannien vil denne gang sprede til  flere restauranter i de kommende måneder, efter at 2 restauranter i London og Cambridge gik i spidsen.

Læs mere
1.
december
2017

Fredag udsendte forligsmanden det samlede udkast til mæglingsforslag, som er accepteret af både LO og DA. Mandag morgen forventes den tekniske gennemgang at være på plads, og den samlede afstemning om hovedparten af de private overenskomster under LO/DA, gældende for ca. 500.000 danske lønmodtagere, kan gå i gang. 42-timers arbejdsuger, manglende omfordeling og ingen effektiv indsats mod social dumping er en direkte årsag til at anbefale et nej.

Læs mere
26.
marts
2017

I den borgerlige offentlighed afvises fagforeningerne som noget, der hører fortiden til. Moderne mennesker gider ikke den slags. Og de mister indflydelse og medlemmer. Men er det hele virkeligheden? Gælder den samme tendens over hele linjen? Langt fra!

Læs mere
5.
marts
2017

I øjeblikket er der fuld gang i overenskomstforhandlingerne på det private arbejdsmarked. Den toneangivende overenskomst mellem CO-industri og Dansk Industri er faldet på plads, og derefter kom forlig på en række andre overenskomster. Der er tale om minimallønsoverenskomster, hvor det forudsættes, at der lokalt forhandles løn.

Læs mere
5.
marts
2017

Efter adskellige advarselsstrejker og en fire ugers strejke frem til midten af juni, er der nu lagt op til nye konflikter.

Læs mere
23.
august
2015

Tirsdag eftermiddag den 13. maj gik 200 arbejdere på en afdeling af Danfoss i Nordborg på Als i strejke. I løbet af den næste dag fulgte arbejderne i andre afdelinger af Danfoss i bl.a. Gråsten og Kliplev. I alt var omkring 1.000 i strejke, inden onsdagen var slut.

Læs mere
24.
maj
2014

Siden industriforliget faldt på plads den 9. februar er en række yderligere forlig fulgt efter, og alle større områder er nu faldet på plads med få undtagelser.

Læs mere
4.
marts
2014

Debat-oplæg fra Socialistisk Arbejderpartis 14. ordinære kongres:

Læs mere
29.
oktober
2013

Lærerkonflikten går nu ind i sin tredje uge, og foreløbig er en afslutning ikke i sigte. Med omkring 50.000 deltagere i demonstrationen på Slotspladsen sidste torsdag viste lærerne og mange andre, at vi ikke bøjer nakken. Men efterhånden som strejkekasserne tømmes, trænger et spørgsmål sig på: Hvad er strategien for at vinde konflikten?

Læs mere
14.
april
2013

Tirsdag den 12. februar ophævede byggefagenes fagforeninger i Roskilde deres blokade og sympatikonflikt mod underbetaling af udenlandske arbejdere på ombygningen af et stort forbrændingsanlæg i byen. Efter seks dages aktion accepterede underentreprenøren løn efter dansk overenskomst.

Læs mere
9.
marts
2013
category.php