Tema: EU

Migration har tilbagevendende fra midten af det 20. århundrede været et afgørende politisk spørgsmål. Internationale organisationer vurderer, at antallet af mennesker, der bevæger sig inden for og på tværs af nationale grænser i dag foregår i et omfang, som ikke er set siden Anden Verdenskrig.

Læs mere
31.
oktober
2017

Et fælles dokument fra hele den europæiske venstrefløj til at udfordre EUs kvælertag i forhold til økonomisk og social uretfærdighed.

Læs mere
2.
april
2017

Mens de europæiske ledere fejrer Romtraktatens 60 års jubilæum, er den Europæiske Union (EU) ved at falde fra hinanden. EU-ledernes svar på EUs krise er at tage nye skridt, som kan lede mod en ny traktat. Indtil da har EU-Kommissionen med sin hvidbog om EUs fremtid lanceret et forslag til et Europa i flere i hastigheder med nye muligheder for forstærket samarbejde.

Læs mere
19.
marts
2017

Video-interview med Alan Thornett, om situationen nu på den engelske venstrefløj, i det politiske system, og hvad Theresa Mays plan er for at få Storbritannien ud af EU.

Læs mere
4.
marts
2017

I slutningen af november samledes den europæiske venstrefløj i København til den såkaldte Plan B-konference for at diskutere alternativer til EUs nedskæringspolitik. De praktiske erfaringer med euroen, specielt Syrizas erfaringer med EU-toppen, har fået venstrefløjen til at diskutere, hvordan en progressiv politik kan vinde fodfæste, når EU-eliten ikke accepterer progressiv økonomisk politik i Europa.

Læs mere
11.
december
2016

Der er udsolgt til Enhedslisten Plan B-konference lørdag den 19. november, hvor hele den europæiske venstrefløj samles for at diskutere alternativer til EUs nedskæringspolitik.

Læs mere
14.
november
2016

Over 50 organisationer stod bag demonstationen i torsdags i København mod frihandelsaftalerne mellem EU og Canada og USA, hvor omkring 5000 deltog.

Læs mere
30.
oktober
2016

Enhedslisten afholder en stor international konference den 19-20. november om venstrefløjens alternativer til EU. SI bringer i den anledning en række indlæg om emnet.

Læs mere
2.
oktober
2016

The majority for Britain leaving the EU was an expression of class revolt against the EU of the upper class. This provides a good starting point for the Left to become the head of a rebellion against the EU, which has been the hub of social dumping, erosion of tax-financed welfare schemes and democratic influence, suppressing all attempts to depart from neoliberal policies and total failure to respond to the climate crisis. If the Left doesn’t manage to take the lead in this fight – on an anti-racist and internationalist basis – it will be more or less racist forces of the extreme Right that will profit.

Læs mere
12.
juli
2016

Mange udviklingslande er rige på naturressourcer, samtidig med at størstedelen af befolkningen lever i fattigdom. Et eksempel er de vestafrikanske lande, der har et stort potentiale for fiskeri. Den politiske udfordring er at undgå overfiskeri og sikre, at fiskeriet gavner lokalbefolkningen.

Læs mere
12.
juli
2016
category.php