Tema: Balkan

Lørdag den 11. juli samledes alle mulige “betydningsfulde personligheder” i Srebrenica på 20-års-dagen for massakren på mere end 8.000 bosniakker (bosniske muslimer), som blev begået af bosnisk-serbiske styrker under kontrol af Ratko Mladic.


6.
august
2015
Læst: 506 gange.

Den onde antikommunistiske cirkel i det tidligere Jugoslavien blev brudt, da Sloveniens nye Enhedsliste overraskende vandt seks mandater den 13. juli i et meget unormalt valg.


24.
august
2014
Læst: 394 gange.

Olivier Besancenot fra det franske NPA rapporterer fra en rejse til Tuzla, som er centrum for et socialt oprør mod privatiseringer og korrupte politikere. Oprøret har bredt sig til hele Bosnien-Herzegovina og tvunget regeringen til at gå af, mens folkeforsamlinger begynder at overtage styringen.


24.
marts
2014
Læst: 515 gange.

Foråret er kommet allerede midt i vinterkulden, og ingen ved, hvor langt den sociale og demokratiske eksplosion vil gå. Men allerede nu står det klart, at den vil efterlade dybe spor, og at den kan sprede sig som en steppebrand.


23.
februar
2014
Læst: 411 gange.

Vi underskrivere udtrykker vores fulde støtte til befolkningen i Bosnien-Herzegovinas legitime krav og retfærdige vrede. Deres råb om et anstændigt liv, sand demokrati, en solidaritet uden grænser – hverken etniske, nationale eller religiøse, social lighed og retfærdighed – .


19.
februar
2014
Læst: 390 gange.

Vedtagelse fra SAPs 16. ordinære kongres, september 1999


29.
oktober
2013
Læst: 314 gange.

Det begynder med skældsord og spytklatter. Så går det videre og bliver skubben og håndgemæng for til sidst at ende som direkte vold og overfald. Det er i hvert fald, hvad aktivister fra det faglige netværk Fremtidsfighters har oplevet, mens de ved flere lejligheder har været på gaden for at demonstrere for ordnede faglige forhold på cafeen Ziggy Sidewalk.


21.
september
2012
Læst: 276 gange.

Forhandlingene efter valget i maj endte uden resultat, og nyvalg finder sted den 17. juni. Den græske ”Enhedsliste” SYRIZA kan blive landets største parti og lede den næste regering.


10.
juni
2012
Læst: 321 gange.

Det græske parlamentsvalg førte til en jordskælvslignende ændring af det politiske landsskab og til enden på ”to-parti-dominansen” fra det konservative Nyt Demokrati (ND) og det socialdemokratiske PASOK.


26.
maj
2012
Læst: 291 gange.

Uden, gæld, euro, EU og økonomiske diktater! For en antikapitalistisk omstyrtelse af koalitionsregeringen og Trojkaen! Magten og værdierne i arbejdernes hænder! For en kampfront, som bygger på et brud med systemet og revolution – for en stærk antikapitalistisk venstrefløj!


28.
april
2012
Læst: 289 gange.
category.php