Tema: Balkan

Lørdag den 11. juli samledes alle mulige “betydningsfulde personligheder” i Srebrenica på 20-års-dagen for massakren på mere end 8.000 bosniakker (bosniske muslimer), som blev begået af bosnisk-serbiske styrker under kontrol af Ratko Mladic.

Læs mere
6.
august
2015

Den onde antikommunistiske cirkel i det tidligere Jugoslavien blev brudt, da Sloveniens nye Enhedsliste overraskende vandt seks mandater den 13. juli i et meget unormalt valg.

Læs mere
24.
august
2014

Olivier Besancenot fra det franske NPA rapporterer fra en rejse til Tuzla, som er centrum for et socialt oprør mod privatiseringer og korrupte politikere. Oprøret har bredt sig til hele Bosnien-Herzegovina og tvunget regeringen til at gå af, mens folkeforsamlinger begynder at overtage styringen.

Læs mere
24.
marts
2014

Foråret er kommet allerede midt i vinterkulden, og ingen ved, hvor langt den sociale og demokratiske eksplosion vil gå. Men allerede nu står det klart, at den vil efterlade dybe spor, og at den kan sprede sig som en steppebrand.

Læs mere
23.
februar
2014

Vi underskrivere udtrykker vores fulde støtte til befolkningen i Bosnien-Herzegovinas legitime krav og retfærdige vrede. Deres råb om et anstændigt liv, sand demokrati, en solidaritet uden grænser – hverken etniske, nationale eller religiøse, social lighed og retfærdighed – .

Læs mere
19.
februar
2014

Vedtagelse fra SAPs 16. ordinære kongres, september 1999

Læs mere
29.
oktober
2013

Det begynder med skældsord og spytklatter. Så går det videre og bliver skubben og håndgemæng for til sidst at ende som direkte vold og overfald. Det er i hvert fald, hvad aktivister fra det faglige netværk Fremtidsfighters har oplevet, mens de ved flere lejligheder har været på gaden for at demonstrere for ordnede faglige forhold på cafeen Ziggy Sidewalk.

Læs mere
21.
september
2012

Forhandlingene efter valget i maj endte uden resultat, og nyvalg finder sted den 17. juni. Den græske ”Enhedsliste” SYRIZA kan blive landets største parti og lede den næste regering.

Læs mere
10.
juni
2012

Det græske parlamentsvalg førte til en jordskælvslignende ændring af det politiske landsskab og til enden på ”to-parti-dominansen” fra det konservative Nyt Demokrati (ND) og det socialdemokratiske PASOK.

Læs mere
26.
maj
2012

Uden, gæld, euro, EU og økonomiske diktater! For en antikapitalistisk omstyrtelse af koalitionsregeringen og Trojkaen! Magten og værdierne i arbejdernes hænder! For en kampfront, som bygger på et brud med systemet og revolution – for en stærk antikapitalistisk venstrefløj!

Læs mere
28.
april
2012
category.php