Tema: Arbejdsmarked

Da S-R-SF-regeringen gennemførte lovindgrebet mod lærerne i 2013 skulle budskabet stå lysende klart i forhold til fremtiden. Lærerne var et dejligt velvoksent bytte. ” If you can make it here, you can make it everywhere. Så kan de lære det. Men kan de det?


24.
februar
2018
Læst: 790 gange.

Migration har tilbagevendende fra midten af det 20. århundrede været et afgørende politisk spørgsmål. Internationale organisationer vurderer, at antallet af mennesker, der bevæger sig inden for og på tværs af nationale grænser i dag foregår i et omfang, som ikke er set siden Anden Verdenskrig.


31.
oktober
2017
Læst: 776 gange.

Ansatte i McDonald i første strejke nogensinde i Storbritannien


8.
september
2017
Læst: 515 gange.

Jeg får en ustyrlig lyst til lige at gentage pointerne fra en første maj-tale, jeg holdt i 2014 foran et metrobyggeri. Anledningen var, at Dan Jørgensen og Peter Hummelgaard i forbindelse med EU-parlamentsvalget havde optrådt med nogle annoncer med teksten ”Social dumping er umoralsk og udansk”.


30.
april
2017
Læst: 264 gange.

For en uges tid siden genfremsatte SF et af Enhedslistens to år gamle forslag: Nedlæg Moderniserings-styrelsen, lød det fra Pia Olsen Dyhr. SF henviser til, at virksomheder som Google og Lego bruger andre ledelsesformer end dem, der prædikes af Moderniserings-styrelsen.


19.
marts
2017
Læst: 211 gange.

Omkring 500 mennesker var – trods kulde og et 2,5 timers langt program – lørdag den 11. februar taget til Vejle for at demonstrere mod forhøjelse af pensionsalderen.


16.
februar
2017
Læst: 192 gange.

Trods folkelige protester i både USA og EU fortsætter forhandlinger om en handelsaftale mellem USA og EU. En aftale, der kan føre til forringelser af millioner af arbejderes rettigheder og beskyttelse.


23.
april
2016
Læst: 174 gange.

Neoliberalismen er ikke kun et sæt af dogmer om økonomi, det er også en ideologi og et menneskesyn. På det private område har vi mest set de økonomiske konsekvenser i fri udfoldelse. På det offentlige område oplever vi ideologien i en mere direkte form under navnet ”New Public Management” (NPM), der begyndte at blive en dominerende ideologi i sektoren i starten af 90’erne.


28.
februar
2016
Læst: 246 gange.

Regeringens udspil ”Alle skal bidrage” skal desværre snarere læses som et udlændingekort i valgkampen, end som et seriøst bud på, hvordan flere udlændinge kommer ind på arbejdsmarkedet.


19.
april
2015
Læst: 232 gange.

I øjeblikket svømmer medierne over med historier om dårlige arbejdsforhold på skolerne, frustrerede lærere og utilfredse forældre og elever. Sygefraværet er stigende, elever er flere steder startet skoleåret op med helt nye lærere, og implementeringen af den nye skolereform har fået noget nær den dårligst tænkelige start.


15.
december
2014
Læst: 234 gange.
category.php