Tema: Arbejdsmarked

Migration har tilbagevendende fra midten af det 20. århundrede været et afgørende politisk spørgsmål. Internationale organisationer vurderer, at antallet af mennesker, der bevæger sig inden for og på tværs af nationale grænser i dag foregår i et omfang, som ikke er set siden Anden Verdenskrig.

Læs mere
31.
oktober
2017

Ansatte i McDonald i første strejke nogensinde i Storbritannien

Læs mere
8.
september
2017

Jeg får en ustyrlig lyst til lige at gentage pointerne fra en første maj-tale, jeg holdt i 2014 foran et metrobyggeri. Anledningen var, at Dan Jørgensen og Peter Hummelgaard i forbindelse med EU-parlamentsvalget havde optrådt med nogle annoncer med teksten ”Social dumping er umoralsk og udansk”.

Læs mere
30.
april
2017

For en uges tid siden genfremsatte SF et af Enhedslistens to år gamle forslag: Nedlæg Moderniserings-styrelsen, lød det fra Pia Olsen Dyhr. SF henviser til, at virksomheder som Google og Lego bruger andre ledelsesformer end dem, der prædikes af Moderniserings-styrelsen.

Læs mere
19.
marts
2017

Omkring 500 mennesker var – trods kulde og et 2,5 timers langt program – lørdag den 11. februar taget til Vejle for at demonstrere mod forhøjelse af pensionsalderen.

Læs mere
16.
februar
2017

Trods folkelige protester i både USA og EU fortsætter forhandlinger om en handelsaftale mellem USA og EU. En aftale, der kan føre til forringelser af millioner af arbejderes rettigheder og beskyttelse.

Læs mere
23.
april
2016

Neoliberalismen er ikke kun et sæt af dogmer om økonomi, det er også en ideologi og et menneskesyn. På det private område har vi mest set de økonomiske konsekvenser i fri udfoldelse. På det offentlige område oplever vi ideologien i en mere direkte form under navnet ”New Public Management” (NPM), der begyndte at blive en dominerende ideologi i sektoren i starten af 90’erne.

Læs mere
28.
februar
2016

Regeringens udspil ”Alle skal bidrage” skal desværre snarere læses som et udlændingekort i valgkampen, end som et seriøst bud på, hvordan flere udlændinge kommer ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere
19.
april
2015

I øjeblikket svømmer medierne over med historier om dårlige arbejdsforhold på skolerne, frustrerede lærere og utilfredse forældre og elever. Sygefraværet er stigende, elever er flere steder startet skoleåret op med helt nye lærere, og implementeringen af den nye skolereform har fået noget nær den dårligst tænkelige start.

Læs mere
15.
december
2014

Kravet om ændringer på dagpengereglerne tager til i styrke. Samtidig med at stadig flere ryger ud af dagpengesystemet, vokser utilfredsheden blandt socialdemokratiske græsrødder.

Læs mere
21.
september
2014
category.php