Tema: Arabiske revolutioner

Fjerde Internationale bekræfter sin solidaritet med alle de civile i Syrien, der har været udsat for bombninger, massakrer, tortur, sult og fordrivelser; bekræfter sin solidaritet med de demokratiske og progressive kræfter, som fortsat forsvarer forhåbningerne i et heroisk oprør. Syv år efter starten på det syriske oprør er det gradvist blevet omformet til en dødelig krig af international karakter, så situationen i landet er katastrofal i alle henseender.


13.
juni
2018
Læst: 446 gange.

Da den syriske revolution her i marts stod på tærsklen til sit ottende år, sendte Dan Fischer og S. Maja nogle spørgsmål til Joseph Daher. Vi drøftede, hvordan den syriske folkeopstands skæbne i kampen mod Bashar al-Assads diktatur er forbundet med antiautoritære og antifascistiske kampe på globalt plan, herunder i Rojava, Palæstina, Europa og Nordamerika.


6.
maj
2018
Læst: 407 gange.

De befriede bydele i det østlige Aleppo, som hverken havde været under Assad-regimets eller de jihadistiske styrkers kontrol, faldt i midten af december. De, der boede der, måtte udholde en uafbrudt strøm af luftangreb, mens pro-regime styrker – hundreder af elitesoldater fra den republikanske garde og den 4. syriske division, sammen med tusinder af udenlandske krigere under ledelse af Iran og Hizbollah – rykkede frem på jorden.


4.
februar
2017
Læst: 602 gange.

Den amerikansk ledede koalition foretager i disse uger og dage et afgørende fremstød og dødsstød mod Islamisk Stats hovedby i Irak, Mosul, og forbereder samme mod Raqqa i Syrien – IS´ hovedby her. Ville Islamistisk Stat have eksisteret i samme omfang – i Syrien og Irak, men også i mange andre lande, hvis de imperialistiske militære interventioner ikke havde fundet sted?


27.
november
2016
Læst: 473 gange.

Både det syriske regime og Saudi-Arabiens intervention i Yemen har til formål at begrave håbet fra det arabiske forår.


29.
oktober
2016
Læst: 458 gange.

Hvorfor skriver Dagbladet Arbejderen aldrig om Assad-regimets blodige undertrykkelse? I Danmark optræder KP, KPID og DKP som diktatorens agenter ud fra en misforstået “anti-imperialisme”.


3.
september
2016
Læst: 729 gange.

Den 3. marts, mens våbenhvileforhandlinger om Syrien pågik, blev Mellemøst-eksperten Gilbert Achcar interviewet af det amerikanske tidsskrift Against the Current om forhandlingerne i Syrien, den aktuelle situation i regionen og betydningen af den katastrofale flygtningekrise.


8.
maj
2016
Læst: 503 gange.

Det officielle resultat fra parlamentsvalget i december gav kup-præsident Sisis støtter en sikker sejr. Men bag propagandaen og undertrykkelsen gemmer sig en udbredt modstand mod regimet. Det viser denne rapport fra de nylige valg til studenterrådene.


14.
januar
2016
Læst: 441 gange.

Den britiske Kurdistan-ekspert Sarah Parker forklarer baggrunden for Tyrkiets fornyede angreb på PKK og det geopolitiske spil mellem Tyrkiet, USA og kurderne.


18.
oktober
2015
Læst: 595 gange.

Kurderne i det nordlige Syrien (også kaldet Vestkurdistan/Syrisk Kurdistan) befinder sig i øjeblikket i orkanens øje. Militære konflikter og store flygtningestrømme truer stabiliteten og sikkerheden, men trods de ydre omstændigheder var det kurdiske PYD i stand til at afholde kongres, hvor Enhedslistens repræsentant Asbjørn Bang var til stede.


18.
oktober
2015
Læst: 577 gange.
category.php