Tema: Arabiske revolutioner

De befriede bydele i det østlige Aleppo, som hverken havde været under Assad-regimets eller de jihadistiske styrkers kontrol, faldt i midten af december. De, der boede der, måtte udholde en uafbrudt strøm af luftangreb, mens pro-regime styrker – hundreder af elitesoldater fra den republikanske garde og den 4. syriske division, sammen med tusinder af udenlandske krigere under ledelse af Iran og Hizbollah – rykkede frem på jorden.

Læs mere
4.
februar
2017

Den amerikansk ledede koalition foretager i disse uger og dage et afgørende fremstød og dødsstød mod Islamisk Stats hovedby i Irak, Mosul, og forbereder samme mod Raqqa i Syrien – IS´ hovedby her. Ville Islamistisk Stat have eksisteret i samme omfang – i Syrien og Irak, men også i mange andre lande, hvis de imperialistiske militære interventioner ikke havde fundet sted?

Læs mere
27.
november
2016

Både det syriske regime og Saudi-Arabiens intervention i Yemen har til formål at begrave håbet fra det arabiske forår.

Læs mere
29.
oktober
2016

Hvorfor skriver Dagbladet Arbejderen aldrig om Assad-regimets blodige undertrykkelse? I Danmark optræder KP, KPID og DKP som diktatorens agenter ud fra en misforstået “anti-imperialisme”.

Læs mere
3.
september
2016

Den 3. marts, mens våbenhvileforhandlinger om Syrien pågik, blev Mellemøst-eksperten Gilbert Achcar interviewet af det amerikanske tidsskrift Against the Current om forhandlingerne i Syrien, den aktuelle situation i regionen og betydningen af den katastrofale flygtningekrise.

Læs mere
8.
maj
2016

Det officielle resultat fra parlamentsvalget i december gav kup-præsident Sisis støtter en sikker sejr. Men bag propagandaen og undertrykkelsen gemmer sig en udbredt modstand mod regimet. Det viser denne rapport fra de nylige valg til studenterrådene.

Læs mere
14.
januar
2016

Den britiske Kurdistan-ekspert Sarah Parker forklarer baggrunden for Tyrkiets fornyede angreb på PKK og det geopolitiske spil mellem Tyrkiet, USA og kurderne.

Læs mere
18.
oktober
2015

Kurderne i det nordlige Syrien (også kaldet Vestkurdistan/Syrisk Kurdistan) befinder sig i øjeblikket i orkanens øje. Militære konflikter og store flygtningestrømme truer stabiliteten og sikkerheden, men trods de ydre omstændigheder var det kurdiske PYD i stand til at afholde kongres, hvor Enhedslistens repræsentant Asbjørn Bang var til stede.

Læs mere
18.
oktober
2015

De revolutionære processer, som begyndte for snart fire år siden i Mellemøsten og Nordafrika, er slet ikke afsluttede, og deres oprindelige mål (demokrati, social retfærdighed og lighed) synes fjernere end nogensinde.

Læs mere
18.
januar
2015

Hvad er USA-imperialismens reelle ansvar? Sjældent har en situation været så dramatisk og så kompliceret at finde rundt i. Det er en ny situation, hvor en hel region nu er indhyllet i krig og kaos.

Læs mere
2.
oktober
2014
category.php