Tema: Anti-racisme

Den 9. november 1938 for 79 år siden angreb nazisterne jøderne i Tyskland. Mange hundreder blev tævet ihjel, boliger og butikker raseret, så gaderne glimte af glasskår som krystaller. Det var krystalnatten. En grusom nat, der varslede forfølgelse af minoritetsgrupper. Først og fremmest jøderne, men også romaer, homoseksuelle og handicappede.

Læs mere
19.
november
2017

Migration har tilbagevendende fra midten af det 20. århundrede været et afgørende politisk spørgsmål. Internationale organisationer vurderer, at antallet af mennesker, der bevæger sig inden for og på tværs af nationale grænser i dag foregår i et omfang, som ikke er set siden Anden Verdenskrig.

Læs mere
31.
oktober
2017

Racebegrebet i human taxonomi – videnskaben om klassificering af mennesker – har en lang og skændig historie.

Læs mere
4.
marts
2017

Den amerikansk ledede koalition foretager i disse uger og dage et afgørende fremstød og dødsstød mod Islamisk Stats hovedby i Irak, Mosul, og forbereder samme mod Raqqa i Syrien – IS´ hovedby her. Ville Islamistisk Stat have eksisteret i samme omfang – i Syrien og Irak, men også i mange andre lande, hvis de imperialistiske militære interventioner ikke havde fundet sted?

Læs mere
27.
november
2016

Fire unge aktivister blev den 11. oktober frifundet efter anklage om menneskesmugling. De var med til at sejle 17 flygtninge over Øresund til Sverige i september sidste år. Mange flygtninge ønskede ikke at lade sig registrere og dermed starte asylbehandlingen i Danmark.

Læs mere
14.
oktober
2016

Gennem nogle år har det kapitalistiske system været igennem en af de vigtigste økonomiske og politiske kriser i sin historie. I denne krise gennemfører EU-borgerskabet en nedskæringspolitik for at bevare sin konkurrencedygtighed.

Læs mere
17.
august
2016

Hvordan skal vi forstå fremgangen for det yderste højre? Er der tale om en ny form for fascisme? Hvordan bør venstrefløjen reagere? Michael Löwy fra Paris skrev denne analyse efter EU-valget i 2014.

Læs mere
12.
februar
2016

Den kendsgerning at godt to dusin mandlige asylansøgere og mange mænd af nordafrikansk afstamning er blevet kædet sammen med røverier og seksuelle overgreb i Køln og andre tyske byer nytårsaften er blevet skamløst udnyttet af forskellige højrefløjsbevægelser til at brændemærke hele gruppen af muslimske mænd som en trussel mod kvinders rettigheder.

Læs mere
30.
januar
2016

Nutidens terror, krige, flygtninge og forfølgelse af sårbare grupper vækker på mange måder minder om nazisternes rædselsregime.

Læs mere
7.
december
2015

Denne platform for Welcome to Denmark blev vedtaget i konsensus af Koordinationsgruppen den 13. september 2015

Læs mere
20.
september
2015
category.php