Tema: Anti-racisme

Racebegrebet i human taxonomi – videnskaben om klassificering af mennesker – har en lang og skændig historie.

Læs mere
4.
marts
2017

Den amerikansk ledede koalition foretager i disse uger og dage et afgørende fremstød og dødsstød mod Islamisk Stats hovedby i Irak, Mosul, og forbereder samme mod Raqqa i Syrien – IS´ hovedby her. Ville Islamistisk Stat have eksisteret i samme omfang – i Syrien og Irak, men også i mange andre lande, hvis de imperialistiske militære interventioner ikke havde fundet sted?

Læs mere
27.
november
2016

Fire unge aktivister blev den 11. oktober frifundet efter anklage om menneskesmugling. De var med til at sejle 17 flygtninge over Øresund til Sverige i september sidste år. Mange flygtninge ønskede ikke at lade sig registrere og dermed starte asylbehandlingen i Danmark.

Læs mere
14.
oktober
2016

Gennem nogle år har det kapitalistiske system været igennem en af de vigtigste økonomiske og politiske kriser i sin historie. I denne krise gennemfører EU-borgerskabet en nedskæringspolitik for at bevare sin konkurrencedygtighed.

Læs mere
17.
august
2016

Hvordan skal vi forstå fremgangen for det yderste højre? Er der tale om en ny form for fascisme? Hvordan bør venstrefløjen reagere? Michael Löwy fra Paris skrev denne analyse efter EU-valget i 2014.

Læs mere
12.
februar
2016

Den kendsgerning at godt to dusin mandlige asylansøgere og mange mænd af nordafrikansk afstamning er blevet kædet sammen med røverier og seksuelle overgreb i Køln og andre tyske byer nytårsaften er blevet skamløst udnyttet af forskellige højrefløjsbevægelser til at brændemærke hele gruppen af muslimske mænd som en trussel mod kvinders rettigheder.

Læs mere
30.
januar
2016

Nutidens terror, krige, flygtninge og forfølgelse af sårbare grupper vækker på mange måder minder om nazisternes rædselsregime.

Læs mere
7.
december
2015

Denne platform for Welcome to Denmark blev vedtaget i konsensus af Koordinationsgruppen den 13. september 2015

Læs mere
20.
september
2015

Tusindvis af mennesker er i de seneste uger blevet aktive med at hjælpe flygtninge, som krydser grænsen til Danmark. Astrid Vang Hansen er medlem af koordinationsgruppen i netværket Welcome to Denmark. Her fortæller hun om den nye, brede, inkluderende og politisk offensive græsrods-organisering.

Læs mere
20.
september
2015

En sælsom debat har i den seneste måned udspillet sig i Enhedslistens højere luftlag: Må man være venner med Redox?

Læs mere
29.
marts
2015
category.php