Tema: Anmeldelse

Verdenshistoriens største mytteri – som en historiker skrev. Oprør fra neden, en social revolution. Eller statskup gennemført af diktatoriske mænd? Mange bemærkninger er faldet om den russiske revolution gennem de 100 år, der er gået siden da. “Den Russiske Revolution og Borgerkrig – da arbejderne tog magten” tilhører den første kategori, altså at det var en ægte social revolution.

Læs mere
17.
oktober
2017

Ind imellem sker det, trods kapitalistiske og racistiske forvrængninger, så kan vores kultur komme op med noget, som på en ganske veltalende og unik måde fortæller noget om den tid, vi lever i. I dette tilfælde tænker jeg på en fantastisk dokumentarfilm, som for nylig er udsendt – ”I AM NOT YOUR NEGRO”, af Raoul Peck, en anerkendt haitiansk instruktør med flere store film bag sig. Dette sidste værk er afgjort værd at se.

Læs mere
8.
oktober
2017

Et rids over Europas nyere historie fra 1890 og frem til i dag med omdrejningspunkt i, hvad forfatteren kalder deltagelse og massepolitikkens fremkomst, er nu kommet i et kæmpeværk. Og når det sker i samspil med stormagternes ageren i det internationale system, så opstår der krise – deltagelseskrise.

Læs mere
16.
september
2017

Samspillet mellem natur og menneskehed er ikke så ofte til udstilling på de danske museer. Men Arkens sommerudstilling “Natur/Retur” foregår også i andre rammer. Man er gået udenfor – ja, i naturen.

Læs mere
24.
juni
2017

Finder en flygtning et nyt hjem, når mennesker af forskellige grunde tvinges på flugt? Ser befolkningen i det nye land flygtningen som “kommende borger” eller som nuværende “fjendtlig fremmed”?

Læs mere
11.
juni
2017

Forlaget Solidaritet holder reception med Paul le Blanc, en af bidragsyderne til ny antologi om den russiske revolution.

Læs mere
30.
april
2017

Søren Kolstrup gennemgår i bogen ”De røde Flertal” de parlamentariske arbejderflertals historie i dansk politik.
Lad det være sagt straks: Den største indvending mod denne bog er, at den ikke udkom i 2011, for den burde være obligatorisk læsning for enhver wannabe-parlamentariker i Enhedslisten.

Læs mere
30.
april
2017

To mænd – Metodij og Konstantin – duellerer gennem en hel roman med livet som indsats. Den ene i opposition, fængslet gennem adskillige år. Den anden er systemets mand og den førstes mareridt. Begge kommer fra samme egn, samme gymnasium.

Læs mere
11.
april
2017

Dette er den overordnede konklusion, som biolog og journalist Jørgen Steen Nielsen når frem til, når han tager krisen i Dansk industrilandbrug i dag under kærlig og saglig behandling.

Læs mere
29.
januar
2017

Så godt som alle lande i verden er historisk bygget op på slaveri. Rigdom er hobet op gennem den ufri arbejdskraft – slaveriet. Og trods forbud eksisterer det stadig i dag.

Læs mere
28.
december
2016
category.php