Tema: Afrika

I april 2017 så den Sydafrikanske Føderation af Fagforeninger (Saftu) dagens lys. Det blev fra oprettelsen af den næststørste faglige landsorganisation i Sydafrika, med 24 medlemsforbund og 700.000 medlemmer.

Læs mere
20.
oktober
2017

Hverken bagvaskelse eller undertrykkelse vil bremse protestbevægelsen i Rif-regionen i Marokko. Kun en udvidelse og en radikalisering af kampen kan give resultater og føre fremad mod frigørelse.

Læs mere
11.
juni
2017

Patrick Bond analyserer her, hvad der ligger bag den voksende folkelige modstand mod den sydafrikanske regering under ledelse af Jacob Zuma og den Afrikanske Nationalkongres (ANC).

Læs mere
11.
juni
2017

Hvordan ændrer vi styrkeforholdet mellem klasserne til fordel for arbejderklassen? Omkring hvilke radikale reformer kan vi opbygge et program for masseaktioner? Hvordan skaber vi massepartier for arbejderklassen over hele det afrikanske kontinent? Hvad med organiseringen af de arbejdsløse, de jordløse og de hjemløse, de feministiske strukturer, ungdommen?

Læs mere
22.
februar
2017

Mange udviklingslande er rige på naturressourcer, samtidig med at størstedelen af befolkningen lever i fattigdom. Et eksempel er de vestafrikanske lande, der har et stort potentiale for fiskeri. Den politiske udfordring er at undgå overfiskeri og sikre, at fiskeriet gavner lokalbefolkningen.

Læs mere
12.
juli
2016

Det officielle resultat fra parlamentsvalget i december gav kup-præsident Sisis støtter en sikker sejr. Men bag propagandaen og undertrykkelsen gemmer sig en udbredt modstand mod regimet. Det viser denne rapport fra de nylige valg til studenterrådene.

Læs mere
14.
januar
2016

Der blev vundet en historisk sejr over den sydafrikanske neoliberalisme den 23. oktober, efter det mest intense tre-dages udbrud af aktivistisk mobilisering her i landet siden befrielsen fra apartheid i 1994.

Læs mere
3.
november
2015

ng becomes possible at last.

Læs mere
6.
marts
2015

Refleksioner over hvorfor det aldrig lykkedes at få venstreorienteret arbejderorganisering til at slå rod i Afrika.

Læs mere
1.
marts
2015

Der er kommet en ny fortælling om Afrika i de internationale medier, især i økonomiske og akademiske tidsskrifter. Det centrale er ikke længere den såkaldte ”afro-pessimisme”, som giver bistands-NGOer et dække for at kaste sig over deres civiliserende, nykoloniale arbejde i Afrika.

Læs mere
1.
marts
2015
category.php