International Socialistisk Ungdomslejr

22. - 28. juli 2018

Læs mere og tilmelding!
content-intro.php

Den 22.-28. juli kommer mange hundrede unge socialister til Danmark, når Socialistisk Ungdomsfront er vært for International Socialistisk Ungdomslejr (ISUL) 2018 i Billund.


27.
juni
2018
Læst: 493 gange.

Bhaskar Sunkara er redaktør af det USA-baserede tidsskrift Jacobin og medlem af Democratic Socialists of America, der har har oplevet en meget stærk tilgang det seneste år. Sunkara (BS) var i Australien som en af hovedtalerne ved den årlige marxisme-konference i Melbourne i påsken 2018. Alex Bainbridge (AB) fra ’Green Left Weekly’ talte med ham om USA’s politik under præsident Donald Trump, og om fremtidsudsigterne for socialister.


14.
juli
2018
Læst: 385 gange.

Præsident- og parlamentsvalget i Tyrkiet den 24. juni blev fulgt af en gruppe fra Enhedslisten, som var til stede på en række valgsteder i de kurdiske områder. En af valgobservatørerne skriver her om sine oplevelser og tanker om den kurdiske frihedskamp.


12.
juli
2018
Læst: 136 gange.

For et par måneder siden blev jeg bedt om, at holde en tale til Enhedslistens Midsommerfest i København NV. Det fik mig til, at tænke over, hvad det vigtigste er, når man holder en tale. Lige nu er store dele af arbejderklassen er modløse og apatiske. Særligt ungdommen. Når man taler om, hvorvidt en demonstration var en succes eller ej, eller om en tale var god eller ej, tror jeg det vigtigste spørgsmål er: Gav den folk gejst og håb, eller minder den os bare om, at verden er fucked?


6.
juli
2018
Læst: 205 gange.

Da instituttet for klima, miljø og bæredygtighed i Nicaragua, Centro Humboldt, sidst i juni varslede en tropisk storm ved navn Daniel ud for Nicaraguas vestkyst, virkede det som en dårlig vittighed. Navnefællen, Daniel Ortega, har nemlig de seneste godt to måneder vist sig fra sin mest brutale side.


1.
juli
2018
Læst: 183 gange.

En imponerende folkelig mobilisering – hovedsageligt unge – i Nicaragua har overrasket verden. På bordet har vi tre forklaringsmodeller: Gringo-imperiets højrefløjsforklaring, den nicaraguanske regerings forklaring og den, der kommer fra den kritiske venstrefløj.


1.
juli
2018
Læst: 433 gange.

Det folkelige oprør mod Daniel Ortega, den fire gange genvalgte præsident i Nicaragua, og hans diktatoriske regering, har nu varet i mere end en måned. Og Ortegaregeringen har fortsat sin voldelige undertrykkelse. Det meldes, at 104 personer er blevet dræbt gennem de sidste 47 dage, medens andre er blevet arresteret, tortureret eller forsvundet.


1.
juli
2018
Læst: 241 gange.

Med VM i Rusland er det internationale fodboldforbund FIFAs slogan ved alle kampe yderst aktuelle igen. “No to Racism” og “Respect” er kendte og vigtige slogans, som ikke mindst er kommet i stand på grund af omfattende antiracistiske aktiviteter i klubber verden over, initiativer fra antiracister mv. FIFA tog det til sig og gjorde det til organisationens officielle fremtræden.


29.
juni
2018
Læst: 226 gange.

En humanitær katastrofe uden lige foregår i disse tider i Yemen – noget der gøres meget lidt ved, og som der høres kun lidt om set i forhold til katastrofens omfang. En krig, der er trådt ind i sit tredje år som en borgerkrig og en sekterisk konflikt – som det siges – mellem houti-oprørerne og den internationalt anerkendte regering ledet af præsident Abu-Rabbu Mansour Hadi.


29.
juni
2018
Læst: 170 gange.
home.php