Morgenen til den 3. juni, på den sidste dag af ramadanen, valgte det ikke-valgte kupråd i Sudan at indsætte de berygtede RSF-styrker mod de folkelige protester i Sudan. Dette førte til et blodbad med over 100 døde, mange hundrede sårede og mindst 40 voldtægter, foruden ydmygelser, røveri og vandalisme. Politiske ledere af oppositionen er blevet arresterede. 

af SAPs Forretningsudvalg

SAP erklærer sin fulde støtte til og solidaritet med den sudanske revolution. Vi fordømmer i de stærkeste vendinger det militære kupråds voldelige fremfærd over for fredelige demonstranter. Vi opfordrer alle kræfter i fagforeninger og på venstrefløjen til at genrejse internationalismen og udvikle den internationale solidaritet med Sudan. Og vi opfordrer det nye folketingsflertal til at tage solidariteten med demokratiske kræfter alvorligt og reagere på det beskidte overgreb.

 

Det er afgørende hurtigst muligt at tage konkrete skridt til at styrke solidariteten med Sudan og lægge pres på kuprådet og dets allierede i Saudi Arabien, De Forenede Arabiske Emirater og Egypten.

 

Derfor må Enhedslisten rejse krav til den kommende regering – og fordi det haster, allerede nu til de øvrige partier (S, R, SF og Å), der forhandler om denne – om at denne/disse:

  • Fordømmer massakren på og volden mod civile og faglige aktivister
  • Kræver øjeblikkelig åbning af internettet og garantier for pressefrihed i Sudan.
  • Støtter de kæmpende faglige og civile organisationer, der med livet som indsats kæmper for menneskerettigheder, kulturel og religiøs frihed, lighed og et demokratisk civilt styre.
  • Afviser, at Sudan er sikkert under de nuværende forhold, og stopper alt samarbejde med de sudanske myndigheder om at sende mennesker tilbage til Sudan mod deres vilje. Som følge heraf at anerkende politiske flygtninge fra Sudan som værende i umiddelbar fare med ret til asyl.
  • Forpligter sig til at aktivere det danske konsulat i Sudan til at understøtte den sudanske befolkning i at sprede viden om deres situation og kampen for et demokratisk Sudan, herunder at mødes med politiske fanger.
  • Kræver EU’s aftaler med Sudan, hvorunder sikkerhedsstyrkerne modtager midler for at kontrollere migration, suspenderet, indtil det kan garanteres, at ingen modtagere af støtte bruger støtten til at undertrykke egen befolkning. Dette gælder også det øvrige Nordafrika og Tyrkiet.
  • Opfordrer til boykot af og handelsembargo mod det sudanske kupråds internationale støtter, Saudi Arabien, De Forenede Arabiske Emirater og Egypten.
  • Appellerer til de danske fagforeninger og humanitære organisationer om, at de aktivt fordømmer kuprådets massakre og rækker hånden ud til aktiv støtte for de sudanske fagforeninger og civile organisationer. Blandt andet ved at invitere aktivister til Danmark for at fortælle om situationen og rejse midler til kampen for et demokratisk Sudan.

For at fremme og understøtte et sådant udspil er det også vigtigt at opbygge et græsrods-solidaritetsarbejde med Sudan. Derfor vil vi sammen med andre gode kræfter i Danmark arbejde for at oprette en solidaritetskomité, der kan

  • Forbinde sig til herboende sudanesere og gøre deres stemme hørt.
  • Sprede viden om den sudanske situation og oplyse bredt om de enorme demokratiske fremskridt og eksperimenter, som har udviklet sig i det sudanske folks kamp.
  • Indsamle midler til de faglige og civile grupper, der organiserer det sudanske oprør.
  • Organisere protester og markeringer mod diktaturerne i Saudi Arabien, De Forenede Arabiske Emirater og Egypten, der spreder deres udemokratiske interesser i deres nabolande.

At genrejse internationalismen er en bydende nødvendighed for at modarbejde yderligere krig, racisme og fascisme. De afrikanske kollegers kamp kan også lære os noget i Danmark. Og vi kan styrke båndene til de arabiske og afrikanske unge, der er kommet til Danmark, som det har været svært at vinde for fagligt og politisk arbejde. Styrkelsen af internationalismen er også en kamp mod undertrykkelse og racisme i Danmark.

 

SAPs forretningsudvalg, den 16. juni 2019

single.php
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com